fbpx
18.5 C
Reșița
duminică, 19 mai 24

Podurile peste râul Vicinic vor fi totuși făcute

Una dintre marile dorințe ale primarului comunei Ciuchici, Ion Orbulescu a fost și rămâne realizarea celor două poduri peste râul Vicinic, poduri esențiale pentru locuitori. După ce a reușit într-un final să obțină finanțare pentru realizarea lor, ba chiar au început și lucrările, acestea s-au oprit și părea că întregul proiect este sortit eșecului.

„Am fost zilele acestea în București, la Minister, pentru a semna contractele de prelungire a termenului de execuție a acestei investiții. Am semnat anul trecut contractul cu un constructor din Maramureș și abia la sfârșitul anului trecut acesta a terminat fasonarea fierului beton necesar execuției celor două poduri. S-au mișcat greu cu această investiție pe PNDL 2, au mai fost și scumpirile la materialele de construcții, dar, într-un final am obținut o amânare a executării lucrărilor cu încă 2 ani“, a afirmat edilul Ion Orbulescu pentru cititorii Reper24.

Primarul ne-a vorbit și despre un alt proiect depus: „Reabilitare, modernizare și dotare cămin cultural sat Nicolinț – comuna Ciuchici“. Acesta a fost depus și se așteaptă verificarea tuturor documentelor ca abia apoi să fie semnat contractul de finanțare pentru acest obiectiv, a cărui realizare va costa 3 milioane 150 de mii de lei.

„Noi mai avem în derulare prin CNI un cămin cultural, în satul Macoviște, proiect ce se va finaliza până în vara acestui an“, a mai adăugat edilul comunei Ciuchici, Ion Orbulescu.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei