fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Polițiști locali, premiați de primarul Popa! „Trebuie să fim intransigenți în tot ceea ce privește indisciplina în oraș”

Doi poliști locali, Ion Bara și Constantin Șarpe, care au amendat în urmă cu câteva săptămâni cu 50.000 de lei un agent economic din Reșița care a abandonat deșeuri din construcții pe domeniul public, au fost premiați astăzi de primarul Ioan Popa. Edilul a dorit astfel să transmită un mesaj public către toți polițiștii locali reșițeni, că se așteaptă la rigoare maximă de la aceștia în îndeplinirea datoriilor, dar și către cetățenii care ar mai fi tentanți la astfel de gesturi. Și asta deși pe raza municipiului există două puncte unde pot depozita în mod gratuit deșeurile voluminoase.

„Este un semnal pentru colegii lor, să înțeleagă că este foarte important să menținem o anumită disciplină și rigoare în oraș, astfel încât evenimentele de genul acesta să nu se mai repete sau să fie cât mai rare. Trebuie să protejăm arealul împrejumitor al orașului, pentru că este singura modalitate prin care ne putem apropia de ceea ce se întâmplă în Europa civilizată. Puțină lume știe de ce este atât de bine în Austria, Elveția, Germania sau Olanda. Lumea o pune pe seama civilizației, că oamenii sunt educați. Dar vă spun că în primul rând este coerciția. Acolo amenzile sunt enorm de mari, rigoarea este la fel și de aici pornește de fapt totul.

Le-am transmis colegilor din Poliția Locală că trebuie să fim intransigenți în tot ceea ce privește indisciplina în oraș, le-am dat frâu liber să acționeze astfel încât să impună o anumită ordine și rigoare în orașul Reșița. Nu avem altă soluție”, a afirmat primarul Ioan Popa.

spot_img

Cei doi poliști, care nu doar au amendat respectivul agent economic, ci l-au lăsat și fără autoutilitara cu care a transportat deșeurile (în valoare de aproximativ 30.000 de euro) au primit din partea edilului o diplomă de merit și câte o primă de 1.000 de lei fiecare.

Conform directorului Poliției Locale Reșița, Alexandru Ciati, în primul trimestru din 2022 numărul depozitărilor neconforme a scăzut față de perioadă similară a anului trecut, de la 19 astfel de situații în 2021, la 8 anul acesta:

„Avem câteva puncte negre pe care încercăm să le monitorizăm prin resursa umană și prin mijloace de supraveghere video, tocmai pentru a descuraja astfel de situații. Legiutorul a înăsprit și regulile în ceea ce privește depozitările și abandonarea deșeurilor pe raza UAT-urilor, sancțiunile ridicându-se până la 30.000 de lei pentru persoanele fizice și 70.000 de lei pentru persoanele juridice, sancțiuni aspre, scopul fiind acela de a descuraja astfel de activități. Măsura complementară, confiscarea autovehiculului folosit la transportul și la abandonarea deșeurilor, vine și ea în sprijinul nostru pentru a stăvili acest fenomen”.

Primarul Ioan Popa a mai precizat că nu dorește să facă public numele agentului economic amendat, scopul mediatizării acțiunii fiind nu să lovească în acesta, ci să tragă un semnal de alarmă pentru cei tentați să recurgă la gesturi similare. Pe de altă parte, edilul a ținut să reamintească cetățenilor că au fost dispoziție două puncte de depozitare gratuită a deșeurilor voluminoase, iar deșeurile din construcții și demolări care sunt mai mari și sunt realizate de firme private pot fi duse la km 2.

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. Intotdeauna cand citesc despre aceasta „institutie ” ma apuca rasul..cand un p.local v-a avea curajul,tupeul sau sange in…,sa se „lege” de un banal elev sau cocalar care mananca seminte in autobuz sau pe vreo banca ,un dobitoc care urla pe strada sau in gradina unei carciumi din satul nostru.Agentul economic ori a fost un dobitoc ori a a rucat un vagon sau o „raba” de gunoi de au avut tupeul iesit din comun ca un „local” sa faca ce a facut…este incredibil…

    • Esti neam de traistă,pălămidă cu puță. Că ai tu ceva contra lor că te-au șifonat cu vreo amendă, e scuzabil. Dar sa insulti, cap de pluta ce esti, dă dovadă ca ești idiot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei