fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

Polițiștii cărășeni: „Nici iarna nu dorm…“

Chiar dacă „Ziua Unirii Principatelor Române“ a prilejuit încă o… punte de zile nelucrătoare, polițiștii cărășeni nu au avut nici liber, nici punte și au fost la datorie.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 20-24 ianuarie, polițiștii au desfășurat 91 de acțiuni și controale, în cadrul cărora au fost aplicate 768 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 235.000 de lei. În urma abaterilor constatate la regimul rutier, au fost reținute 48 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au intervenit la 177 de sesizări, dintre care 135 primite prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112. Totodată, au fost înregistrate 48 de infracțiuni, dintre care 13 infracțiuni contra persoanei, 15 contra patrimoniului și 13 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

„În această perioadă nu au fost înregistrate accidente rutiere soldate cu victime pe drumurile publice din Caraș-Severin“, a precizat într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și combaterea încălcărilor normelor rutiere, marți, între orele 08:00-12:00 și 14:30-17:30, polițiștii rutieri din Caraș-Severin au desfășurat o acțiune în sistem cascadă, pe DN 6, concomitent cu acțiunile organizate în Timiș și Mehedinți. Au fost verificate peste 150 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 25.000 de lei, 36 dintre aceste sancțiuni pentru depășirea limitelor de viteză și au fost reținute 4 permise de conducere.

Totodată, în cadrul acțiunilor desfășurate săptămâna trecută, polițiștii cărășeni au aplicat, pentru abaterile constatate la normele rutiere, 435 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 220 pentru depășirea vitezei legale.

„Mulțumim celor care au respectat prevederile legale pentru ca această minivacanță să fie petrecută în siguranță. Polițiștii cărășeni sunt în continuare la datorie, acționând în permanență pentru siguranța comunității“, a mai precizat Alina Boeru, purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 20-24 ianuarie, polițiștii au desfășurat 91 de acțiuni …
    „În această perioadă nu au fost înregistrate accidente rutiere soldate cu victime pe drumurile publice din Caraș-Severin“, a precizat într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

    Mda … nu au fost înregistrate accidente soldate …
    Adică au fost … însă în afara acestei perioade (perioadă la care nu se socotește ziua cu care începe termenul) chiar dacă trei victime au fost transportate la spital.

    https://ziare.com/accident-rutier/accident-trei-raniti-caras-severin-1721244

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei