fbpx
18.7 C
Reșița
duminică, 19 mai 24

„Îmi fac mea culpa”. Mesajul primarului Ioan Popa către consilierii locali reșițeni!

După ce consilierii locali liberali au fost chemați în grup la DNA în legătură cu o ședință a Consiliului Local de acum doi ani, după cum dezvăluia ieri chiar primarul Ioan Popa, edilul reșițean le-a transmis acestora o scrisoare deschisă în care îi îndeamnă să nu se lase descurajați de astfel de momente și să lupte mai departe pentru schimbarea în bine a municipiului de pe Bârzava.

Scrisoare deschisă adresată colegilor mei consilieri locali,

Dragi colegi,

Mă adresez vouă astăzi, public, din dorința de a înlătura «norii» și de a vă readuce bucuria și optimismul cu care am pornit la drum în 2020, cu unii dintre dumneavoastră chiar în 2016.

Motivul pentru care, în general, oamenii de calitate evită să intre în politică este legat de dezgustul față de practicile și metehnele balcanice care însotesc această activitate în România postrevoluționară.

Nemulțumiri legitime ale populației se amestecă de-a valma cu invective și acuzații asupra unor oameni care se fac vinovați doar de «naivitatea» de a fi parte din schimbarea în bine a unei țări, a unor comunități.

Un om integru dorește să-și păstreze intact renumele și zona sa de confort. Tocmai de aceea, va cumpăni foarte bine dacă să se implice în politică pentru a îmbunătăți viața urbei sale, a comunității din care face parte.

În acest sens, acceptul dumneavoastră de a vă alătura demersului meu legitim, de a schimba soarta acestui oraș, este unul care mă onorează și mă obligă în același timp.

În euforia victoriei noastre inițiale și a succeselor pe care le-am repurtat ulterior împreună am omis să vă pun în gardă, să vă avertizez că în această poveste frumoasă pe care o trăim, nu sunt numai «îngeri», ci mai apar și demoni. Îmi fac mea culpa, dar sunt convins că, periodic, le-ați simțit prezența, unii dintre ei scrijelind cu unghiile în geam în ultimii ani. Declarațiile cu: «Subsemnatul.., fiul lui și al.., născut la.., etc» pe care le veți da azi sau mâine la Timișoara, sunt rezultatul acestor mici dracușori, și mă refer aici concret la cei care au pierdut puterea politică în 2020 în Caraș-Severin, după o perioadă de «dolce far niente» și care acum încearcă cu disperare să iasă din «cazanul cu smoală fierbinte».

Dragi colegi, vă rog să nu-i bagați în seamă, se cațără unii pe alții, disperați să scape de focul care-i pârjolește. Și dacă vă puneți întrebarea de ce ați ieșit din zona confortului personal, de ce nu vă vedeți de viața și treburile dumneavoastră, vă propun, vă rog chiar, să mergeți în orice dimineață, între 07:30 și 08:00, în fața unei gradinițe, a unei școli sau a unui liceu din Reșița, instituții modernizate prin proiecte europene, de către colegii noștri din Primărie. Veți fi surprinși de veselia și bucuria din ochii dascălilor și a copiilor. Veți întelege imediat că MERITĂ.

Suntem puternici, suntem o echipă și mergem înainte!”, este mesajul transmis de primarul Ioan Popa, colegilor săi din Consiliul Local Reșița.

Citește si:  Consilierii locali reșițeni, chemați la DNA Timișoara!

Karina TINCUL

11 COMENTARII

 1. Din pacate au inceput denigrarile celor care sunt eu invidiosi ca merge si in Resita ceva. Eu sper ca primarul Ioan Popa va trece peste toate cu bine si nu merita sa dea nicio replica celor care au inceput deja campania in vederea alegerilor. Cainii latra, caravana trece!

  • Ce merge în Reșița ?
   Furturile ? Câinii vagabonzi ? Sărăcia ? Lipsa locurilor de muncă ? Țiganii și cerșetorii ? Lipsa serviciilor medicale ?
   Așa e doamnă ! Are lumea pe ce să fie invidioasă.
   Să nu mai zicem de primar care vine o zi pe săptămână la primărie, și atunci stă 2-3 ore, ca pe urmă să plece la Văliug.
   Aici da! Sunt invidios pe unul care ia salar 10 000 net pentru o zi de muncă pe săptămână.

 2. Așteptăm și mesajul primarului din Oțelu Roșu cu privire la consilierul pedofil !

  P.S. Sunt 10 zile trecute de la eveniment, dar nici un ziar din Caraș nu zice nimic. Oare de ce ?

  • @csm: In Resita merge mai bine ca la Otelu. Daca te oftici ca n-ai tramvai, muta-te in Resita. :))
   Ai face echipa buna de carcotasi pe acolo cu alti trepadusi de meserie. Zilnic apare cate un trepadus carcotas. Aceiasi dar cu alte nume.

  • Un exemplu de trepăduș cârcotaș avcCiorbe care își bagă nasul în fundul altora care au o părere diferită și nu bate slugarnic ca foca din palme când behăie sau rage șeful, la loc comanda!Zile CSM că le zici bine iar despre tramvai ni se rupe că se frânge la probe.

 3. Oamenii s-au saturat de figurile primarului.Toata lumea spera ca acesta este doar inceputul .Consilierii executa in tocmai si la timp ce le spune Popa.80 milioane euro pentru un tramvai inutil,asta da!Sustin!Resita e ”bombardata” de lucrari fara cap iar afacerile si oamenii sufera.Oricum ,cu un tramvai nu se face primavara,depopularea continua accelerat si va fi ireversibila.

 4. Ce ,,plm”, acum s-a îngroșat glumă! Parcă mai ieri suna acest slogan prin toate birourile. Acum vrea să se ascundă după niște proiecte? Cred că după gratii ar fi mai bine!

 5. Mea culpa dar cu care mână stânga sau dreapta sau…poate centru dreapta!?Figuri de stil și joc de glezne în fața electoratului scârbit (o parte cei cu IQ )

 6. Ca să fie clar, nu-s genu’ „drucker” al nimănui, cu atât mai puțin al primarului. Nu știu sigur și cred că nu poate ști nimeni cu certitudine dacă proiectele lui vor fi sau nu benefice. Dar de aici, până la „contre” cu orice preț e cale lungă… asta în caz că nu ești „postac politic”. Ce știu despre primar e că n-a făcut bani din contracte cu instituțiile publice… poate greșesc, dar nu cred c-a vândut macaroane la armată, popota poliției ori spitale. Mai știu că, spre deosebire de predecesori, are o viziune și atrage bani europeni s-o realizeze. Ăia de dinainte, au făcut locuri de muncă, au adunat câinii… haida-de! Terminați cu prostiile de genu’! Pe de altă parte, întreb și eu, ca Moromete (în caz că știți cine e): „Pe ce vă bazați”, când ziceți c-aia-i o prostie, c-ailaltă n-o să meargă…

 7. ”… am omis să vă pun în gardă, să vă avertizez că în această poveste frumoasă pe care o trăim, nu sunt numai «îngeri» …”

  Concluzie: votați și semnați toate ”propunerile îngerului”, prin Popă, că
  el nu votează, doar semnează în numele vostru.
  A omis să vă avertizeze asupra unui cumul în povestea frumoasă pe care o trăiți cu … popă la «îngeri».
  (Biciul pe ei!)

 8. Nu poți face “ mea culpa” altora! Se numește pleonasm!
  Nu este ca si cum ți-ai face harakiri!
  Mea culpa este arhisuficient…
  Succes in viitor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei