2.7 C
Reșița
marți, 19 octombrie 21

Popa și Dunca au semnat! Reșița are exclusivitate în România pentru următorii trei ani

La Reșița a fost semnat astăzi contractul de parteneriat între Primăria Reșița și Muzeul Nikola Tesla din Belgrad pentru aducerea în municipiul de pe Bârzava a expoziției „Nikola Tesla- Omul din viitor”. Expoziția va fi una cu totul deosebită, dau asigurări organizatorii, iar municipiul Reșița va avea drept exclusiv asupra acesteia în România pentru următorii trei ani. Altfel spus, exponatele ce vor fi aduse la finalul lunii noiembrie la Reșița nu vor mai putea fi văzute în România mai devreme de trei ani.

Muzeul Nikola Tesla organizează expoziții în întreaga lume, dar își alege locațiile și colaboratorii cu mare grijă, a afirmat Ivona Jevtic, directorul muzeului, prezentă la Reșița pentru semnarea protocolului cu primarul Ioan Popa. Înainte de a poposi pa malul Bârzavei, muzeul are expoziții la Trieste și Barcelona, iar la începutul anului viitor va fi prezent la Paris și Chicago.

Nikola Tesla este un muzeu unic în felul lui în lume. Este singurul loc din lume în care se păstrează peste 160.000 de documente originale ale lui Nikola Tesla, peste 1.200 de exponate tehnice și științifice, dar și costumele lui Tesla, pantofii, patul, chiar și frigiderul lui. 

spot_img

Noi facem expoziții în întreaga lume, dar colaborăm doar cu personalități și cu instituții de renume mondial. Ne alegem colaboratori care să fie emblematici. Expoziția pe care o să o vedeți este cu totul deosebită, nu o să punem doar niște imagini sau fotografii pe pereți. Va fi pregătită de o echipă întreagă de ingineri, arhitecți, designeri, profesioniști de prim rang. Construirea unui exponat durează luni de zile.

Expoziția de la Reșița va fi exclusivă, în sensul că în următorii 2-3 ani ea nu se va întoarce în România. Reșița are exclusivitate pentru România. Cred că oricine va veni la expoziție va pleca altfel, va învăța ceva, va simți ceva, va trăi ceva”, a explicat Ivona Jevtic, care nu a uitat să menționeze că mare parte din meritul organizării acestei expoziții la Reșița îi revine Liubiței Raichici și consulului Serbiei la Timișoara.

Ioan Popa: „Suntem onorați să fim gazda acestui muzeu”!

Primarul Reșiței, Ioan Popa s-a declarat onorat de faptul că municipiul de pe Bârzava va fi gazda acestei expoziții, care speră edilul va reuși să atragă în oraș și la muzeu un număr important de vizitatori.

Nikola Tesla face parte dintr-o categorie de 10-20 de oameni care au existat în ultimii 2.000 de ani pe planetă, care au adus, prin ceea ce au descoperit, progres omenirii. Îi invit pe toți cei care sunt interesați să afle cum de își încarcă telefoanele atunci când bagă bețigașul acela în telefon și cum se aprinde becul și cum merge televizorul, să încurajeze cât mai mulți oameni să vină la muzeu în perioada în  care expoziția va fi la Reșița.

Noi, doar la Reșița avem câteva mii de elevi, liceeni, studenți și trag speranță că vom reuși să aducem în perioada sărbătorilor în Reșița, tineri și din Timișoara, Arad, Deva, poate chiar din Cluj, Brașov, pentru a vizita acest muzeu”, a adăugat edilul reșițean.

Romeo Dunca: „O să ne bucurăm cu tot sufletul de acest minunat moment”

Expoziția va fi găzduită de Muzeul Banatului Montan din Reșița, motiv pentru care astăzi a fost semnat și un protocol de colaborare cu Consiliul Județean Caraș-Severin, în subordinea căruia se află instituția de cultură, precum și cu conducerea muzeului.

Este o mare onoare. Reșița va fi pentru următorii trei ani singura localitate din România care va putea să găzduiască acest muzeu. Tesla este un nume, precum Einstein sau Edison, nume care a marcat întreaga omenire. A fost un om simplu, care a trăit pentru oameni, iar parte din efortul lui de a aduce bine va fi expus la Reșița. Cred că este o întâlnire deosebită, pentru că și Reșița, cu istoria sa de 250 de ani de industrie, a fost parte din progresul tehnic al omenirii. O să ne bucurăm cu tot sufletul de acest minunat moment”, a precizat la rândul său Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Data exactă a inaugurării expoziției nu a fost încă stabilită, dar cel mai probabil va fi undeva în jurul datei de 23-24 noiembrie, urmând ca aceasta să poată fi admirată la Reșița pe tot parcursul lunii decembrie.

Karina TINCUL

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Eu as zice, sa declarati Resita drept muzeu exclusivist in Romania,pt, singura comuna cu linii de tramvai din tara, localitatea cu cele mai mari impozite si taxe,din tara si o premiera absoluta, singurul judet din tara,ce foloseste elicopterul, ca masina de serviciu. Nu are nimeni asa ceva

  2. Imaginativă câte a realizat un singur om simplu „Tesla” și pampalaii nostri de la județ nu sunt in stare sa duca la bun sfârșit un drum de 8 km de la Ticvaniu Mare pana la Grădinari. Și ei vorbesc despre Tesla =)))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei