fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Popa și Ursu, felicitați de Romeo Dunca pentru cele mai mari sume atrase prin PNRR!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca a susținut public că județul pe care îl administrează se află într-un clasament pe țară, după valoarea sumelor alocate prin PNRR, pe prima poziție, alături de Cluj.

Valoarea totală a proiectelor din Caraș-Severin finanțate la nivelul județului prin PNRR depășește 200.000.000 de euro.  Primăriile cu cele mai mari sume atrase sunt Reșița și Oravița, Dunca felicitându-i în acest context pe cei doi edili.

Din cei 202.770.417 euro, Consiliul Județean a atras 64.221.300 euro, pentru construcția de piste de biciclete în zonele turistice din județ și pentru reabilitarea Muzeului Banatului Montan din Reșița și a Centrului Școlar de Educație Incluzivă Christiana Bocșa. Consider că este un rezultat foarte bun, ținând cont că PNRR reprezintă un program dedicat în principal nevoilor venite de la nivel local, cum ar fi reabilitarea de clădiri, digitalizare și îmbunătățirea sistemului educațional, deci, în mare măsură, finanțări pentru primării”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Dunca a mai precizat că atenția administrației județene se îndreaptă și spre programele de finanțare prin care se vor aduce bani pentru drumuri.

Totodată, un detaliu asupra căruia a insistat președintele CJ, în acest context al atragerii de finanțări prin PNRR, este acela că 80% din sumele atrase sunt rezultatul muncii echipelor coordonate de aleși locali liberali, iar restul de 20%, de către administrațiile social-democrate.

„Din suma totală atrasă în județ doar de către primării, adică 138.549.117 euro, administrațiile conduse de primari liberali au atras 111.460.882 euro, în condițiile în care PNL-ul este reprezentat de 34 de primari iar PSD-ul de 42. Procentul populației din județ reprezentată de cele două partide este este aproximativ egal”, a susținut Romeo Dunca.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei