fbpx
22.4 C
Reșița
duminică, 24 septembrie 23

Popularii europeni se reunesc în România! „O decizie care consolidează poziția României pe harta politicii internaționale”

Următorul congres al Partidului Popular European, cel mai numeros grup de tradiție din Parlamentul European, se va desfășura în România. Decizia PPE de a organiza următorul său congres, din 2024, la București, este una care consolidează poziția României pe harta politicii internaționale, este de părere Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Grupul PPE (Partidul Popular European), din care face parte și PNL, este cel mai mare partid din Parlamentul European din 1999, din Consiliul European din 2002 și este de departe cel mai mare partid în cadrul prezentei Comisii Europene. Atât președintele Consiliului European, cât și președintele Comisiei Europene aparțin PPE. De asemenea, mulți dintre părinții fondatori ai Uniunii Europene au fost membri ai partidelor care au format mai târziu PPE. De asemenea, partidul deține majoritatea în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

„Decizia Partidului Popular European de a organiza următorul său congres, din 2024, la București, este una care consolidează poziția României pe harta politicii internaționale. Prin aducerea în țara noastră a lucrărilor celui mai important for de decizie a principalului partid european, popularii trimit un mesaj de susținere pentru această parte a continentului care a făcut eforturi deosebite în contextul invaziei forțelor armate ruse în Ucraina.

Partidul Național Liberal va organiza lucrările acestui important eveniment politic. Decizia PPE de a alege Bucureștiul pentru cea mai relevantă reuniune a organizației dinaintea alegerilor europarlamentare arată încrederea de care se bucură PNL și președintele Klaus Iohannis în cadrul celei mai mari familii politice europene.

Mulțumim pentru decizia luată de Partidului Popular European, pentru încrederea pe care ne-o acordă și sunt convins că organizarea Congresului PPE de la București din 2024 se va ridica la înălțimea așteptărilor. Este un eveniment la care vor participa peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări, între care vor fi toți șefii de state, de guverne, precum și președinții de partide din partea PPE”, precizează Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL și președinte al Senatului.

 

Reper 24

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei