fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Muzeul virtual Herculane Stories, vedetă în Le petit Journal!

Orașul stațiune de pe Valea Cernei găzduiește la început de toamnă o expoziție pop-up cu artefacte și povești ale Băilor Herculane. Deschis în perioada 15-24 septembrie, evenimentul denumit „Herculane Stories” este primul muzeu digital dedicat unei stațiuni turistice din România.

Găzduită de sala Cazinoului, expoziția poate fi vizitată gratuit între orele 12:00 și 18:00.

„Herculane Stories” este  o inițiativă culturală a Asociației ESCU, proiectul de pionierat care va documenta, digitiza, cartografiază și digitaliza, pe parcursul unui an, cele mai reprezentative elemente ale patrimoniului și antropologiei stațiunii Băile Herculane. Clădiri iconice, elemente arhitecturale unice, imagini de arhivă, obiecte din muzee și colecții private, precum și tradiții și povești locale vor aștepta să fie descoperite într-un muzeu virtual captivant disponibil în curând pe Herculanestories.ro, ne asigură cei de la Le Petit Journal.

Provocarea acestui muzeu digital este de a construi o memorie comună a orașului Băile Herculane. Este mai mult decât o arhivă de imagini, vrem să evidențiem obiecte expuse din cele mai diverse surse […], toate aranjate tematic, într-un circuit de momente, locuri, sentimente, de cercetare, de dorințe, de speranțe; pe scurt, tot ceea ce constituie identitatea fundamentală a orașului Băile Herculane”, a declarat, pentru sursa citată, Andreea Danescu, președintele Asociației ESCU.

Galeriile tematice prezente în muzeul virtual, dar și în expoziția fizică, vor face vizitatorii să călătorească pe străzile din Băile Herculane de la începuturi până în perioada interbelică și apariția turismului de masă din perioada comunistă.

Punctul central al muzeului digital va fi reconstrucția virtuală a Vilei Elisabeta, o clădire emblematică a orașului balnear care va deveni imobilul simbolic al viitorului muzeu.

Sursa: lepetitjournal.com

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei