fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Populația lumii va ajunge în noiembrie la 8 miliarde

Chiar dacă nu se va finaliza prea curând recensământul populației din România, Departamentul pentru Afaceri Economice și Sociale al ONU a anunțat ieri că populația lumii ar urma să ajungă la 8 miliarde de locuitori la 15 noiembrie 2022, conform unei estimări. Datele prevăd de asemenea că India va depăși China ca cea mai populată țară din lume până în 2023.

Potrivit departamentului ONU care a făcut această prognoză, populația lumii crește în prezent în cel mai lent ritm din 1950 încoace. Populația mondială ar putea ajunge la aproximativ 8,5 miliarde de locuitori în 2030 și la 9,7 miliarde în 2050, atingând un vârf de aproximativ 10,4 miliarde în anii 2080 și rămânând la acest nivel până în 2100.

În timp ce se observă o scădere a natalității în mai multe țări așa-zis dezvoltate, mai mult de jumătate din creșterea demografică așteptată în următoarele decenii va fi concentrată în opt țări, potrivit departamentului ONU. Acestea sunt Republica Democratică Congo, Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine și Tanzania.

Sursă foto: stirileprotv.ro

Dan AGACHE

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei