fbpx
-1.3 C
Reșița
vineri, 27 ianuarie 23

Precizările ADR Vest cu privire la ancheta Parchetului European

Printr-un comunicat remis presei, Agenția de Dezvoltare Regională Vest (ADR) spulberă suspiciunile care circulau în mass-media locală și națională cu privire la posibile fapte de corupție produse în interiorul ADR Vest:

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la ancheta Parchetului European în România, dorim să facem următoarele precizări:

În niciun moment nu au existat suspiciuni de fraudă la adresa Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest. Procurorii nu au vizat în niciun moment activitatea noastră sau persoane din cadrul ADR Vest. Nu au fost interogate sau investigate persoane din Agenție, cu atât mai mult duse la audieri sau lucruri de această natură;

spot_img

Imaginile cu sumele de bani ridicate și prezentate în materialele video nu au fost filmate la sediul Agenției noastre și nu au nicio legătură cu ADR Vest. Prejudiciul total de 5 milioane de euro nu a fost realizat de cele cinci firme care au implementat proiecte prin ADR Vest. Nici nu ar fi avut cum să fie astfel, din moment ce valoarea totală a celor cinci contracte vizate este de aproximativ 500.000 de euro. Verificarea posibilității ca în spatele celor care au depus și implementat proiectele să fie alte persoane care au avut alte interese nu face parte din activitatea noastră, legile si procedurile ne dau un mandat clar cu privire la limitele pe care ADR Vest le are pentru investigarea firmelor.

Am colaborat foarte bine cu anchetatorii și toate documentele care ne-au fost solicitate au fost puse la dispoziția acestora, instituția noastră fiind la fel de interesată de rezolvarea acestui gen de probleme apărute în gestionarea fondurilor europene.

În cei 23 de ani de existență a ADR Vest, am dat în permanență dovadă de integritate și transparență. Ne ghidăm în continuare după aceleași principii solide și vă asigurăm în continuare de corectitudinea și profesionalismul tuturor angajaților noștri“ se mai precizează în comunicatul de presă al ADR Vest.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. ”Procurorii nu au vizat în niciun moment activitatea noastră sau persoane din cadrul ADR Vest. Nu au fost interogate sau investigate persoane din Agenție

    Am colaborat foarte bine cu anchetatorii și toate documentele care ne-au fost solicitate au fost puse la dispoziția acestora …”

    Astfel s-au spulberat suspiciunile precum spuma la bere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei