fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Zilele Reșiței la…Șură!

Pentru că municipiul de pe Bârzava s-a transformat în această vară într-un veritabil șantier, Zilele Reșiței, sărbătoare prilejuită de Sfinții Petru și Pavel, patronii spirituali ai municipiului Reșița se vor desfășura la Șură, pe platoul din preajma lacului de acumulare Secu, zonă de agrement binecunoscută reșițenilor.

Programul „Festivalului minorităților ETNICA 2022“ cum este denumit în acest an se va desfășura pe parcursul a 3 zile, 1 – 3 iulie și va cuprinde pe lângă spectacolele folclorice susținute de minoritățile din Caraș-Severin, multe alte surprize, cum ar fi: preparate culinare tradiționale fiecărei minorități, ateliere de creație, facepainting, personaje din basme și alte surprize pe scena amenajată pentru prichindei, la umbra copacilor, expoziție de pictură și multe altele.

Prima zi a manifestărilor, cea de mâine 1 iulie, este rezervată minoritățile germană și croată, iar de buna lor desfășurare se vor ocupa Forumul Democratic al Germanilor din România, Filiala Caraș-Severin și Uniunea Croaților din România.

spot_img

Încă de la ora 10 se va deschide Zona de Ospăț, cu preparate culinare vânzare asigurate de către producătorii locali și din alte regiuni ale țării. Pentru cei mici, Teatrul DA  le-a pregătit de la ora 17, foarte multe surprize.

De la ora 19, pe scena amplasată pe platou vor evolua:  Corul „FRANZ STÜRMER”,  Reșița, Mariana și Petru CHIRILOVICI; Formația de dansuri populare germane „ENZIAN”; Formația muzicală „INTERMEZZO”. Prima seară a manifestărilor se va încheia cu un program de dansuri și cântece carașovenești “KARASEVSKA ZORA” și cu un concert al formației ZIČKA BAND – condusă de prof. Todor MILAN, solistă Snejanca BOȘCA.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei