fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Prefectul Dragomir: „Este nevoie de recâștigarea încrederii populației în sistemul sanitar!”

Cheltuielile generate în anul 2022 de situația Covid-19 în sistemul sanitar la nivelul județului Caraș-Severin se ridică până în acest moment la peste 41 de milioane de lei.

„Pe perioada pandemiei s-au făcut eforturi deosebite pentru asigurarea tuturor acestor cheltuieli, pe care le vom resimți o lungă perioadă de acum înainte”, este de părere prefectul județului, Ioan Dragomir. „Doar dacă ne gândim la celebrele izolete care erau spaima populației, nu doar a bolnavilor, însă inerente au fost aceste cheltuieli”, mai spune reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Privind în urmă la modul în care a fost gestionată pandemia, prefectul este de părere că această situație a luat prin surprindere toată planeta, nu doar țara noastră: „Dacă dăm timpul înapoi, la 2020, suntem de acord cu toții că pandemia a luat toată lumea, nu doar țara noastră, pe nepregătite. Au fost multe bâlbe, stângăcii, chiar greșeli! Lumea recunoaște că a greșit, nu am greșit doar noi, a greșit toată lumea!”.

Pe de altă parte, prefectul crede că este nevoie de recâștigarea încrederii populației în sistemul sanitar, pentru că încă există, ca efect al pandemiei, reținerea de a merge la spital, nu doar la nivel județean, ci și pe plan național.

Cred că acum ar trebui sistemul medical, DSP și CAS să facem ceva pentru recâștigarea încrederii populației în spitalele noastre. Putem recunoaște cu toții că astăzi avem o reținere în a merge la spital. De aceea, cred că pe linia asta ar trebui făcut ceva, poate și la nivelul județului nostru pentru recâștigarea încrederii populației.

Ca economist vă spun că vom trage o perioadă îndelungată din cauza acestor cheltuieli și se vor repercuta în bugetele viitoare cu neajunsurile care sunt”, concluzionează prefectul județului, Ioan Dragomir.

Lorena POENARU

2 COMENTARII

  1. Nu ,nu mai există înredere. Mulți ticăloși, criminali, cadre medicale nesimțite. Hoție, corupție, nesimțire, slugărnicie în fața intereselor partidului din care unele cadre medicale fac parte și multe lucruri de genul care au fost dovedite cu vârf și îndesat mai ales în perioada PLANDEMIEI INTENȚIONAT FĂCUTĂ PE PLAN MONDIAL PENTRU EXTERMINARE ÎN MASĂ !E clar totul restul bla,bla ,bla o scaldă unii alții în felul lor. Hai ne lăsați, chiar toți suntem tâmpiți și idioți?🥶🥶🥶🥶🥶👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

  2. ”Putem recunoaște cu toții că astăzi avem o reținere în a merge la spital.”

    Vela, Tătar, Arafat (tocmai proaspăt decorat?!) nu au nicio reținere. Și nici măcar nu vor returna, onorabil, cei ”30 de arginți”, respectând procedurile …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei