fbpx
30.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Prefectul Ioan Dragomir, supărat pe cei de la Drumuri Județene, în perioada cu zăpadă

Cu primăvara care bate la ușă, prefectul de Caraș-Severin îi critică pe cei de la Drumuri Județene, pentru activitatea pe care au avut-o acum mai bine de o lună, când au fost zile cu zăpadă din abundență. Dotarea și comunicarea cu ei a fost deficitară – a atras atenția, în cadrul unei ședințe lunare, Ioan Dragomir, care nu aduce prima dată în discuție neajunsurile direcției care are în grijă drumurile din Caraș.

„Am avut probleme de comunicare cu colegii de la drumurile județene în perioada cu zăpadă. Abia a doua zi ne-am clarificat care sunt noile numere de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri. Pot spune că, în ceea ce privește activitatea drumurilor județene, încă au foarte multe lucruri de făcut și de îmbunătățit.

Cea mai corectă apreciere este cea a IPJ Caraș-Severin, care a afirmat că s-a acționat cu „utilaje puține și cele care au fost s-au defectat prea ușor”. Cam asta a fost concluzia”, a declarat Ioan Dragomir.

Dacă activitatea celor de la Drumuri Județene l-a nemulțumit pe reprezentantul Guvernului în teritoriu, nu același lucru poate spune despre interacțiunea cu cei de la Drumuri Naționale. După ce i-a cerut șefului SDN Caransebeș să creioneze un plan de acțiune pentru îndepărtarea vegetației forestiere de pe drumurile naționale care străbat județul, prefectul Ioan Dragomir a ținut să aprecieze public activitatea drumarilor de la această direcție.

„Nu știu cum a fost în anii anteriori, dar pot aprecia că, până acum, de la preluarea mandatului meu, cei de la Drumurile Naționale au acționat corespunzător. Vreau să le mulțumesc pentru organizare și pentru modul în care au acționat mai ales în perioada 3-5 februarie, când am avut abundență de zăpadă. Din fericire a fost zăpadă doar în săptămâna aceea, dar cei de la drumuri naționale au demonstrat că sunt pregătiți. Au în dotare utilaje corespunzătoare.

Vreau să mai menționez că, la începutul lunii noiembrie, am fost împreună cu șeful SDN Caransebeș, Ioan Boba, la toate punctele de deszăpezire, mai puțin la Moldova Nouă, și am constatat că toate districtele sunt dotate corespunzător, au și acel contract cu firmele de deszăpezire și implicit acestea au acționat corespunzător. Am apreciat și importanța pe care o dau dispeceratului, care a fost foarte importantă în perioada aceea cu zăpadă și s-a comunicat eficient cu ei”, a precizat prefectul județului, Ioan Dragomir.

Vă reamintim, cu ceva timp în urmă, prefectul județului s-a arătat surprins de situația drumurilor din județul Mehedinți, considerat mai puțin dezvoltat decât Caraș-Severinul.

Am fost acum câteva săptămâni pe Șimian – Vânjuleț – Gruia – Pristol și vă spun sincer că am rămas impresionat de modul cum arată drumurile de acolo. Drumuri județene, drumuri comunale. Am văzut drum comunal acolo făcut recent, de doi ani maximum, marcat. Drum cu marcaje! Cum arată drumurile alea… nu știu câți ani va dura până vom avea și noi asemenea drumuri. Vă rog să îi transmiteți și domnului președinte (n.r. Romeo Dunca). Chiar nu putem face mai mult pe drumurile astea?”, declara, atunci, prefectul Dragomir.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei