fbpx
-0.3 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

Pregătiri pentru clasa… pregătitoare

Ministerul Educației a transmis Inspectoratelor Școlare Județene, primele etape de pregătire a admiterii în clasa pregătitoare, conform calendarului aprobat.

Astfel, în data de 28 martie 2022 vor fi afișate circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar.

În perioada 30 martie – 8 aprilie 2022 are loc evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022 și eliberarea recomandării pentru înscrierea în învățământul primar. Pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, părintele va completa o cerere-tip, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea, în perioada 11 aprilie-10 mai 2022.

spot_img

Într-o primă fază sunt admiși la școala de circumscripție copiii ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere, iar în a doua fază se procesează cererile părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere.

Copiii care nu împlinesc 6 ani până la 1 septembrie și care au mers la grădinița se pot înscrie în clasa pregătitoare, pe baza recomandării de la grădiniță. Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, conform metodologiei.

Au fost luate de asemenea o serie de hotărâri privind copiii de vârstă școlară, refugiați din Ucraina, care doresc să urmeze școala în România. Potrivit noilor reglementări legale, copiii care provin din Ucraina și care vor să studieze în unitățile de învățământ preuniversitar din România vor fi repartizați la școli, respectiv grădinițe, de către inspectoratele școlare.

Într-o primă etapă, elevii vor studia având calitatea de audient, urmând ca înscrierea acestora să fie făcută în urma echivalării documentelor de studiu obținute din țara din care provin. Prin urmare, solicitările formulate în acest sens se vor trimite acestor instituții, fie de către părinții/reprezentanții legali, fie de către elevi dacă aceștia sunt majori.

Până la această dată, nu avem înregistrate solicitări de înscriere a copiilor în unitățile de învățământ din județul Caraș-Severin, a precizat Ion Chiosa, purtător de cuvânt al ISJ Caraș-Severin.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei