fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Premiul „Profesorul Digital al Anului” a ajuns la Reșița!

„Profesorul Digital al Anului” este din Reșița. Este vorba de Mariana Brebenariu, profesor pentru învățământul primar. Aceasta a fost premiată la Ambasada Germaniei, în urma derulării proiectului „Viitorul digital”.

Proiectul a fost implementat, în premieră, în trei orașe din România: Reșița, Oradea și Buzău. Administrațiile locale au semnat protocoale de colaborare cu Art Klett – o multinațională germană care realizează manuale pentru clasa zero.

Primăria Reșița a asigurat în anul școlar 2022-2023 seturi de materiale educaționale în format tipărit și digital pentru 469 de copii din clasele pregătitoare. De asemenea, s-a acordat sprijin pentru dezvoltarea abilităților digitale a 32 de profesori din zece unități școlare din oraș.

După primul an al proiectului „Viitorul Digital”, la Ambasada Republicii Federale Germania s-a organizat un eveniment pentru prezentarea bilanțului și a intențiilor de extindere a programului.

În acest cadru s-a oferit premiul pentru Profesorul Digital al Anului. Astfel, suntem mândri să anunțăm că placheta a fost acordată doamnei Mariana Brebenariu din Reșița, care a contribuit în mod esențial la succesul acestui proiect.

Distincția a fost oferită de către Dr. Ilinca Pandele, Membru al Comitetului Executiv AHK (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană), un promotor activ al digitalizării și inovației”, transmite Primăria Reșița.

Ce presupune proiectul „Viitorul Digital”?

Proiectul propune folosirea de materiale didactice reunite sub genericul „Școala colorată”, materiale care oferă toate resursele necesare desfășurării activității la clasă, atât în varianta tipărită, cât și în varianta digitală, precum cărți de activități pentru clasă și acasă, caiet de auto-evaluare, calendar ilustrat, carduri ilustrative, materiale autocolante motivaționale, filmulețe, jocuri, cântecele și exerciții digitale.

„Școala colorată” asigură o învățare atractivă și eficientă, prin integrarea resurselor tipărite cu cele digitale. Platforma digitală oferă filmulețe, exerciții și jocuri digitale intuitive, ce mențin atenția și interesul elevilor. Setul educațional este dezvoltat de Editura Art Klett în parteneriat cu National Geographic.

 

Citește si:  Universul Științescu, o poartă deschisă și pentru proiectele STEM de la grădinițe!

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei