fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Primăria Doclin vine cu vești bune! „Am intrat în acest parteneriat cu o largă deschidere”

Primarul și viceprimarul comunei Doclin s-au întâlnit ieri cu echipa proiectului „Abilități dobândite în școală, în județele Caraș-Severin și Mehedinți”, proiect POCU pe „A doua șansă” condusă de managerul de proiect profesor Marius Cornici, inițiat în anul 2019 și aprobat în anul 2020.

Această întâlnire a fost una foarte productivă. Reprezentanții primăriei au intrat în acest parteneriat cu o largă deschidere și cu un maxim de implicare, dorind să ajute persoanele de pe raza comunei care pot fi beneficiarii acestui proiect, ne-a comunicat primarul comunei Doclin, Dănuț Oană.

Reprezentanții primăriei se vor preocupa să identifice persoanele cu vârsta între 18 și 65 ani, grupul țintă al proiectului, care nu și-au finalizat învățământul obligatoriu la timp și care, prin acest program, pot beneficia de o a 2-a șansă în finalizarea studiilor, dar și de dobândirea unei calificări profesionale cerută de nevoile identificate pe plan local.

spot_img

Beneficiarii direcți ai proiectului, elevii, selectați de Primărie, vor primi stimulente în valoare de 1800 lei/an școlar.

Școala Gimnazială Tirol, punct de lucru în cadrul proiectului, va fi dotată cu mobilier și echipamente IT.

Cadrele didactice din școală vor avea prioritate la înscrierea gratuită la cursuri de formare cu credite, iar lunar se vor organiza ateliere de lucru.

Mesajul UAT-ului, dar și al celorlalți factori implicați a fost clar: „Ne vom implica activ în a găsi aceste persoane, oferindu-le astfel un ajutor real în viață: o „A DOUA ȘANSĂ”.

Un alt proiect obținut de Primăria Doclin, început în noiembrie 2019 cu sprijinul prof. Udoviță Monica și aprobat în prezent, este cel prin care vor fi achiziționate echipamente IT (tablete pentru toți elevi, cu abonament inclus, laptop-uri pentru cadrele didactice, table interactive, videoproiectoare, camere web de conferințe, sisteme inteligente All in one) care să vină în sprijinul elevilor și care să alinieze învățământul local cu tendințele moderne actuale.

De echipamentele achiziționate în cadrul acestui proiect vor beneficia toți elevii de pe raza comunei Doclin, fiecare dintre cele 3 școli fiind dotată cu aceste dispozitive IT, după cum a precizat viceprimarul comunei Doclin, Corina Oancea.

 

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei