5.7 C
Reșița
marți, 06 decembrie 22

Primarul comunei Berliște se luptă cu amorțeala sistemului administrativ din România

Una dintre comunele cărășene cu foarte multe proiecte atrase și în mare parte realizate, Berliște se confruntă acum cu amorțeala sistemului administrativ din România, amorețeală cauzată de lipsa unui guvern stabil.

Sunt o serie de dificultăți cu care ne confruntăm acum și asta pentru că nu mai funcționează Guvernul, mai exact nu mai funcționează instituțiile subordonate. Mă chinui să ajustez prețuri la contractele existente, să fac înțelegeri cu constructorii, să deschid procedurile pentru alte achiziții dar toate merg greu; foarte greu“, a declarat edilul comunei Berliște, Nicolae Orăvicean.

Acesta a depus pe Anghel Saligny patru proiecte de modernizare a localității: „Doar patru, deși nevoile sunt mai mari. Nici nu știu dacă se va mai finanța ceva din câte am auzit, iar comunele cu o populație de sub 2.000 de locuitori, ca a noastră, se pare că vor rămâne din nou de căruță“.

spot_img

Unul dintre aceste proiecte este Sistemul centralizat de alimentare cu apă și canalizare în Rusova Nouă și Rusova Veche, despre care Nicolae Orăvicean a afirmat că este un proiect „complet și amplu și prevede atât alimentarea cu apă și canalizarea, cât și stație de epurare, uzină de apă, cămine de racordare. Este foarte important pentru că acolo nu avem deloc apă potabilă. Oamenii vin la cișmelele din Berliște pentru apă de băut, iar apa din fântânile din cele două sate o folosesc doar pentru animale și ca apă menajeră“.

Investiția este estimată la aproximativ 7 milioane de lei, iar lungimea estimată a traseului de alimentare cu apă și canalizare pentru locuitorii din cele două Rusove depășește 5 km, a mai precizat pentru Reper24, Nicolae Orăvicean, primarul comunei Berliște.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei