21.7 C
Reșița
marți, 17 mai 22

„Prețul pentru ora de parcare la Reșița este mult prea mare”! USR vine cu soluții

Sistemul de parcare cu plată de pe raza municipiului Reșița, care a cauzat de-a lungul timpului numeroase tensiuni, critici și nemulțumiri, a intrat în atenția useriștilor reșițeni. Reprezentanții USR, filiala Reșița, în frunte cu președintele Lucian Dragan Cocar, transmit administrației locale o serie de propuneri de îmbunătățire a sistemului de parcare, propuneri care, susțin aceștia, se bazează pe opiniile adunate de la mai mulți reșițeni.

Useriștii reșițeni afirmă că au primit în ultimele luni nemulțumiri din partea cetățenilor legate, printre altele, de taxele de parcare aplicate la Reșița. „Prețul pentru ora de parcare la Reșița este mult prea mare, în condițiile în care Reșița este un oraș mai puțin dezvoltat decât Timișoara, Craiova sau Alba Iulia, unde prețul parcării este mai mic. Cred că adaptarea prețurilor la puterea de cumpărare a reșițenilor ar crește și numărul mașinilor parcate. La Victoria, de exemplu, locurile cu plată sunt deseori libere, reșițenii preferând să parcheze în alte zone învecinate”, susține Lucian Dragan Cocar.

Președintele USR Reșița transmite că o altă problemă care ar trebui luată în considerare de către Consiliul Local este modificarea orarului de taxare, care este în prezent de luni până sâmbătă între orele 07:30 și 20:00, pentru parcările principale, și introducerea unui orar mai flexibil, de luni până vineri între orele 08:00 și 17:00.

spot_img

Pe de altă parte, reșițenii au sesizat probleme tehnice la plata prin sms, astfel încât consider că este mare nevoie ca Primăria să investească în achiziționarea de parcometre pentru punerea la vânzare a tichetelor de parcare.

Nu în ultimul rând, reșițenii reclamă că sunt parcări neamenajate pentru care este percepută taxă și cer ridicarea acesteia până la mometul amenajării corespunzătoare.

O altă soluție pe care o propunem Primăriei este taxarea progresivă în zona instituțiilor publice. Acest tip de taxare aduce și beneficiul de a facilita accesul cetățenilor la serviciile publice, deoarece va reduce timpul de staționare al celor care întârzie în zonele foarte aglomerate ale instituțiilor publice.

Cetățenii au drept așteptări de la Primăria Reșița să revizuiască proiectul și să vină în întâmpinarea sesizărilor acestora cu deschidere și aplicarea unor soluții rezonabile”, mai precizează Lucian Dragan Cocar.

Citește si:  Ușurel, că vine și tramvaiu’! Pân-atunci, alte locuri de parcare noi în Govândari, create de Primăria Reșița!

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

4 COMENTARII

  1. Aveți perfectă dreptate , este ruşinos ( sau mai degrabă nelegal ) să ajungă administrația oricărui localități , să-şi îngraşe veniturile prin astfel de practici de jupuială a spinării cetățenilor ( indiferent de unde provin ei ) sub diferite pretexte puerile.Poți face parcări cu plată decentă / suportabilă…având în vedere întregul context economic – social specific zonei ( ex.2 Lei / oră este un tarif decent / acceptabil în Reşița şi alte oraşe din Caraş – Severin ) , acolo unde se impune , în mod excepțional , dar nicidecum să faci ,,o afacere din asta „.

  2. De ce Consiliul Local nu ia în considerare varianta daneză de gestionare a timpului de parcare? Cei ce au plătit taxa de parcare de domiciliu sa aibă dreptul de a parca maxim doua ore în oricare parcare a orașului, pe baza tichetului eliberat de primărie și a ceasului expus în parbriz sau pe bord! Tarifele actuale sunt copiate de la Cluj, unde altfel se întorc banii!!! Reșița mai are mult pana sa ajungă la nivelul Clujului sau al Oradei… Dar” e foame de bani băeți „!

  3. P.S. Nu există ( reprezintă ) nici un fel de dezoltare economică reală ( sustenabilă ) impunerea de taxe…peste taxe ( biruri ) sub diferite forme disimulate ! Iar faza cu locurile de parcare rezervate – plătite este o mizerie – mârşâvie neconstituțională / nelegală , pe larg practicată la nivel național.Unde ați văzut voi ,, căcănării ” din astea’ în occident ( şi mai grav : să marchezi drum public deschis circulației rutiere … precum banda 1 , ca şi loc de parcare plătit ,, după ora 16 ” ) ?

  4. De ce sunt aceste taxe mari? E simplu. Politicienii locali traiesc pe cu totul alta lume. Aparatul de specialitate al primarului Ioan Popa are salarii de peste 1500 EUR lunar. Consilieirii locali sunt ‘afaceristi’ care au contracte cu statul sau copii de potentati. Niciunul nu sufera de pe urma acestor taxe. Toti sug bani publici si regurgiteaza promisiuni nefondate. Nu o sa-i vedeti mergand cu autobuzul sau cu bicicleta cum fac omologii lor din Vest, dar promit ca Resita va arata ca in vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei