fbpx
11.7 C
Reșița
duminică, 03 martie 24

Primarul Grigore Bardac, punct ochit, punct lovit! „Cât am solicitat, atât am primit”

Toate proiectele depuse spre finanțare de Primăria Mehadia prin Programul național de investiții Anghel Saligny, au fost aprobate. Mai exact, este vorba de trei proiecte ce vizează satele Valea Bolvașnița și Globurău și care odată implementate vor schimba viața sătenilor, este convins primarul Grigore Bardac.

„Cât am solicitat, atât am primit. Și eu mi-aș fi dorit ca sumele să fie mai mari, dar pentru lucrările pentru care am solicitat finanțare, acestea sunt sumele rezultate în urma indicatorilor economici calculați.

Sunt mulțumit de aprobările pe care le avem pentru că pentru asta am depus cereri de finanțare.  Eu zic că dacă reușim să punem în practică aceste trei obiective, se va resimți în calitatea vieții cetățenilor din comună. La Valea Bolvașnița, avem racorduri și branșamente urmate de asfalt. Oamenii aceștia nu au avut niciodată apă de la o rețea a comunei și nu au avut niciodată canalizare și asfalt. Deci dacă ne mișcăm bine într-un an de zile, având în vedere amploarea proiectelor, putem să le finalizăm. Ce bine se vor simți acești oameni când vor avea aceste servicii publice puse la dispoziție.

De asemenea, pentru localitatea Globu Rău, avem aprobare pentru sistemul de canalizare cu stație de epurare. Nu au avut niciodată canalizare în sat. Oamenii au fose septice, trebuie să plătească să își curețe fosele, să aducă vidanje. Gândiți-vă ce bine va fi pentru ei când vor fi racordați la o rețea publică de canalizare.

Citește si:  OFICIAL! 127 de proiecte din Caraș-Severin, finanțate prin programul Anghel Saligny! Vezi lista completă

Mai existau, într-adevăr, obiective care puteau fi finanțate prin acest program. Avem, de exemplu, niște lucrări foarte mari, în comuna Mehadia, lucrări de apă și canal pe fonduri europene, prin POIM. Sunt deja scoase la licitație și nu puteam să cer bani de asfalt după aceste lucrări pentru că nu știm când vor începe, când se vor finaliza și, de asemenea, contractele vor prevedea aducerea terenului la starea inițială”, a precizat pentru Reper 24, primarul Grigore Bardac.

La peste 8 milioane de lei se ridică valoarea celor trei proiecte aprobate spre finanțare în comuna Mehadia, prin programul Anghel Saligny: Racorduri și branșamente în localitatea Valea Bolvașnița – 1.558.297,17; Modernizare străzi în localitatea Valea Bolvașnița – 2.217.857,01 și Rețea de canalizare menajeră și stație de epurare în localitatea Globurău – 4.317.878,10

Edilul așteaptă acum ca Ministerul Dezvoltării să anunțe pașii ce trebuie urmați de administrațiile locale pentru accesarea fondurilor și demararea proiectelor.

Citește si:  „Nu mă așteptam la asta”! Investiție de zeci de milioane de euro, în pericol?

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei