5.7 C
Reșița
marți, 06 decembrie 22

Primarul Miclău: bilanțul realizărilor la împlinirea unui an de la câștigarea celui de-al doilea mandat!

La împlinirea unui an de la câștigarea alegerilor pentru cel de-al doilea mandat de primar al orașului Băile Herculane, liberalul Cristian Miclău a ținut să facă un bilanț al realizărilor în fruntea administrației locale.

Printre reușitele edilului din Băile Herculane se numără semnarea contractului de finanțare (în anul 2020) și semnarea contractului de atribuire lucrări în urma licitației (în anul 2021) pentru proiectul „Consolidare, Restaurare și Amenajare Casa de Cultură – Vila Elisabeta”

Tot în acest an a avut loc inaugurarea magazinului „Penny Market”, foarte așteptat de locuitorii din orașul stațiune.

spot_img

Sub conducerea primarului Miclău a fost finalizat și depus proiect tehnic la „Fondul de Mediu” pentru reabilitarea si eficientizarea energetică a clădirii publice „Școala Pecinișca”.

Totodată a fost finalizată documentația și depunerea la „Transgaz” pentru „Înființarea serviciului de distribuție a gazelor naturale, cu rețele inteligente, în orașul Băile Herculane, comuna Mehadia, comuna Topleț, jud. Caraș-Severin”.

Un alt proiect care a prins contur sub conducerea primarului Cristian Miclău este și cel care vizează reabilitarea centrului istoric al stațiunii, în ultimul an de mandat reazlizându-se pavarea cu piatră cubică a Pieței Hercules, Piața 1 Mai, Str. Mihai Eminescu.

Tot la categoria realizări se încadrează și punerea în funcțiune a „Centrului Medical de Permanență”, precum și înființarea „Centrului de Vaccinare” din Băile Herculane situat în Pecinișca nr.30.

Printre proiectele realizate se mai numără:
  • Finalizarea și închiderea proiectului de reabilitare termică a clădirii primăriei.
  • Asfaltarea aleilor din zona blocului A.N.L., lucrare din cadrul proiectului „Reparații străzi și parcaje strada Trandafirilor Zona 1 și Zona 2, județul Caraș-Severin – în orașul Băile Herculane. Zona 1 se află în acest moment în lucru.
  • Semnarea contractului de atribuire lucrări în urma licitației pentru proiectul „Reabilitare obiecte de patrimoniu pentru promovarea turistică a Staţiunii Băile Herculane – Pod de piatră”
  • Contractarea si demararea întocmirii „Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru orașul Băile Herculane” cu o firmă specializată, plan foarte necesar viitoarelor proiecte de investiții
  • Semnarea contractului de atribuire lucrări, în urma licitației avute, pentru proiectul „Dezvoltarea Infrastructurii pentru Turismul Balnear din Stațiunea Băile Herculane”, proiect ce cuprinde reabilitarea fântânii publice de apă plată, asfaltarea parcării de la Căsuța Piticilor și parcare „Pizzerie”, amenajarea unei fântâni publice noi de apă plată, reabilitarea spațiilor verzi între Pavilion 12 – Vila Elisabeta, reabilitare „Teatrul de Vară” din parcul Vicol.
  • Semnarea contractului de atribuire lucrări și demararea lucrărilor din cadrul proiectului „Reabilitare, Modernizare, Extindere și Dotare Liceul Hercules”.

Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și vă asigur că vom demara și duce la bun sfârșit și alte  proiecte viitoare care vor fi puse în practică în perioada imediat următoare având ca și sursa de finantare programul național de redresare și reziliență și programul național de investiții Anghel Saligny”, a declarat primarul în funcție, Cristian Miclău.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei