5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Creșă nouă la Reșița! Terenul a fost predat Companiei Naționale de Investiții

Proiectul de ridicare a unei creșe noi în municipiul de pe Bârzava începe să prindă contur. Proiectul va fi derulat de către Compania Națională de Investiții, în cadrul Programului național de construire de creșe implementat de Ministerul Dezvoltării. Consilierii locali reșițeni au aprobat în ședința de zilele trecute predarea către CNI a amplasamentului pe care va fi construită viitoarea creșă.

După cum știți, au fost aprobate contrucții de creșe pentru fiecare municipiu reședință de județ. La noi se va construi o creșă în apropierea Grădiniței cu Programul Prelungit Riki Priki. Acolo avem o suprafață de teren care a corespuns din punct de vedere al standardelor solicitate de CNI.

Suntem în etapa a doua, etapă în care transmitem toate documentele solicitate de companie și după cum ați văzut s-a votat predarea terenului în vederea construcției acestui obiectiv.

spot_img

Creșa va fi pentru 40 de copii, 4 grupe cu câte 10 copii în fiecare grupă”, a explicat Liliana Dacica,  șeful Direcţiei Generale Învăţământ, Cultură, Tineret, Sport și Culte din cadrul Primăriei Reşiţa.

Terenul pus la dispoziție de administrația locală pentru ridicarea creșei este de peste 2.600 de metri pătrați.

Conform proiectului aprobat de consilierii locali, Primăria Reșița se obligă să asigurare, din bugetul local, cheltuielile pentru racordurile la utilități (electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat). De asemenea, după realizarea obiectivului va trebui să mențină destinația acestuia și să îl întrețină pe o perioadă de minimum 15 ani.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei