1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Privind spre viitor, cu o echipă de viitor: Termoconstruct

Reșița și județul Caraș-Severin au cunoscut în ultimii ani o dezvoltare edilitară fără precedent: infrastructură rutieră, piste de biciclete, alimentări cu apă și canalizări, construcții civile și industriale, anvelopări, acoperișuri, toate pe baza infuziei de capital prin programele guvernamentale PNDL 1, PNDL 2 și mai nou, Anghel Saligny.

La acestea se adaugă banii veniți pe filieră europeană: ADR, MDLA, PNRR, AFIR. Peste 1,1 miliarde de euro vor sosi în Caraș-Severin prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Pentru a cheltui acești bani în folosul cetățenilor, administrațiile locale apelează la firmele de construcții pentru a transpune în fapte, proiectele care au primit aprobare de finanțare. Acest lucru va duce la apariția unor firme noi, dar și la dezvoltarea celor existente, serioase și consecvente, aflate deja pe piața construcțiilor din Caraș-Severin.

Una dintre companiile care și-au gravat în ultimii 15 ani un nume cu renume în domeniul construcțiilor din Banatul de Munte este Termoconstruct

Un exemplu de complexitate și execuție reușită marca Termoconstruct o poate reprezenta lucrarea de pe Bulevardul I.L. Caragiale din municipiul Reșița, acolo unde imobilele de la 6 scări au beneficiat de anvelopare cu polistiren expandat de 10 cm, de schimbarea tâmplăriei, acolo unde a fost cazul, decopertarea șarpantei, membrane pe terasele deschise, pervaze și toate cele necesare, rezultatul fiind atât unul de schimbare la față al imobilului aflat în peisajul cernit al orașului care încearcă să iasă din izolare, cât și unul practic pentru confortul și plata redusă la utilități al celor ce locuiesc în acest blocuri turn (foto mai jos). Desigur, în portofoliul de lucrări care vor da o notă de estetic pozitiv Reșiței, în contextul execuției mega-proiectului de mobilitate urbană și a reinventării cartierului Mociur, Termoconstruct joacă un rol important printr-o serie largă de proiecte asumate de acest constructor la obiective de utilitate publică, instituții de învățământ și alte clădiri din zone ultra-centrale.

spot_img

Una dintre aceste firme este Termoconstruct, o societate reșițeană care, în decursul anilor, a reușit să-și construiască un renume, pe baza lucrărilor de calitate și a proiectelor dificile duse cu brio până la capăt. O echipă tânără, în plină dezvoltare, care și-a clădit un nume și un renume pe baza câtorva criterii de la care conducerea nu face rabat: calitate, respectarea termenelor, profesionalism. Cei doi directori ai societății, Cosmin Văduva și Samuel Barbu, tineri și ei, și-au împărțit atribuțiile: unul răspunde de lucrări, celălalt de distribuție și asta pentru că firma se ocupă și cu distribuția en-gros a materialelor de construcții.

„90% din materialele ce trec prin firma noastră provin direct de la producători. Asta ne permite să păstrăm prețurile destul de jos, într-o perioadă cu foarte multe scumpiri“, a precizat Samuel Barbu. „Investim în Parcul Industrial de pe Valea Țerovei în două hale și o clădire de birouri, un proiect ce va depăși 1 milion de euro“, a mai spus acesta.

„Și pentru că ne gândim la viitor, vrem să ne mărim echipa. Avem în prezent 150 de salariați; asta înseamnă peste 300 de persoane pentru care suntem responsabili și nu ne oprim aici. Pentru că se anunță multe proiecte în viitorul apropiat suntem în căutare de personal. De la specialiști la muncitori calificați sau nu, dornici să-și clădească un viitor profesional alături de noi“, a mai adăugat Samuel Barbu.

Proaspăt mutați în centrul civic al municipiului Reșița, în spațiul fostului ASIROM, Termoconstruct își așteaptă viitorii colegi la sediu. Informații suplimentare se pot obține la telefon 0757.044.588 sau la adresa de email: sistemavantaj@termoconstruct.com.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Calitate de 2 bani, materiale de 2 bani! Polistiren gata mucegăit pus pe pereți de câțiva bieți muncitori care fac economie maximă la adezivi. Lucrarea trebuia terminată la 30 iunie 2022. Spor la incasat bani din publicitate !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei