18.7 C
Reșița
sâmbătă, 01 octombrie 22

Proiect îndrăzneț pentru comuna Carașova: 9 km de străzi asfaltate!

Administrația locală din comuna Carașova condusă de Petru Bogdan continuă implementarea proiectelor noi de modernizare a infrastructurii locale. Printre acestea se află și asfaltarea a 9 km de străzi din comună.

Avem un proiect mare pe care intenționăm să-l punem acum pe Ordonanța 95 pe PNI „Anghel Saligny”. La nivelul comunei Carașova avem aproximativ 9 km de străzi neasfaltate, pe care vrem să le cuprindem în proiect.

În aceste condiții, tot ceea ce este stradă în comuna Carașova ar fi practic asfaltat”, a declarat pentru Reper24 primarul comunei Carașova, Petru Bogdan.

spot_img
Canalizare în Nermet și Iabalcea

Jumătate din aceste străzi se află în localitatea Carașova și aproximativ 4 km în localitățile aparținătoare: Nermet și Iabalcea. În condițiile în care se va reuși asfaltarea acestor străzi, atunci toată infrastructura din comuna Carașova ar fi pusă la punct.

În comuna aflată la 15 km distanță de Reșița, există și rețea de alimentare cu apă, nevoile comunității din Iabalcea și Nermet fiind îndreptate acum spre o rețea de canalizare, proiect care, dacă va trece proba devizului general, ar putea fi finalizat la sfârșitul anului 2023.

În ceea ce privește canalizarea, aici am avut un proiect depus pe PNDL 2, dar din cauza creșterii prețurilor, acest proiect nu a mai răspuns din punct de vedere financiar. Atunci a venit această ocazie prin Ordonanța 93 să putem mări devizele generale ale acestor două obiective: canalizare Nermet și canalizare Iabalcea pentru a le face competitive și să poată fi scoase pe SICAP și să fie atribuite lucrările. 

Noi avem termen prelungit de executare a contractului de finanțare luna decembrie 2023 și sperăm ca la această dată să fie atribuit contractul de lucrări și să fie și finalizată lucrarea.

Dacă în această toamnă vom primi această actualizare a devizului general de la Guvernul României.

Vom împărți lucrarea pe loturi. Vom scoate diferența de 80% la licitație și vrem să urgentăm astfel încât să ne încadrăm în cei doi ani cât ne obligă să avem contracte de finanțare și să terminăm canalizarea pentru a putea obține finanțarea pentru modernizarea străzilor”, a declarat primarul comunei Carașova, Petru Bogdan.

În localitatea Carașova, dar și în Iabalcea există alimentare cu apă și canalizare finalizate și în funcțiune, precum și serviciu public de alimentare cu apă și canalizare. În localitatea Nermet, aparținătoare comunei, lucrarea de alimentare cu apă se află în curs de finalizare, mai exact la faza de probe.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei