2.7 C
Reșița
vineri, 28 ianuarie 22

Proiect inedit al Primăriei Reșița! Vizat: un fost spațiu industrial din municipiu

Administrația locală reșițeană și-a propus să readucă la viață hala Minda, pe care dorește să o transforme într-un centru de creație și de practică pentru toți cei ce doresc să activeze în industria de prelucrare a metalului. Un prim pas pentru punerea în valoare a fostului spațiu industrial reșițean va fi făcut anul acesta, prin amplasarea în zonă a mai multor lucrări de sculptură monumentală în metal.

Proiectul „CINEMA – Industrii creative pentru noile economii urbane în Regiunea Dunării”, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea (http://www.interreg-danube.eu/) este proiectul – pilot prin care dorim să definim viitoarele dezvoltări și funcționalități pentru Hala Minda, clădire parte din patrimonial industrial al municipiului Reșiței. Ambiția noastră este de a păstra tradiția orașului legată de metal, prin obținerea de finanțări pentru dotarea acesteia cu echipamente de ultimă tehnologie cu scopul de a înființa un centru de creație și de practică pentru toți cei ce doresc să activeze în industria de prelucrare a metalului”, precizează reprezentanții Primăriei Reșița.

În contextul celebrării a 250 de ani de prezență a Reșiței în industria de prelucrare a metalelor și în alte domenii conexe, administrația locală și-a propus să ducă mai departe această moștenire punând în valoare Hala Minda încă din acest an, prin amplasarea în vecinătatea acesteia a celor șase sculpturi din metal. Acestea sunt proiectate de artiștii Doru Covrig, Roman Cotoșman, Constantin Flondor, Ingo Glass, Peter Jecza și Aurel Vlad și vor fi dezvelite în data de 16 septembrie.

spot_img

Procesul de realizare a lucrărilor ce vor avea dimensiuni cuprinse între 4-6 m presupune proiectarea individuală, pe baza machetelor și schițelor realizate de artiști, urmată de procese tehnologice de mare finețe pentru a crea aceste obiecte unicat. Pentru realizarea acestor lucrări am apelat la două firme din Reșița, respectiv Plastomet S.A. și Spaleck S.R.L și la firma PAB România S.R.L din Arad”, mai transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

 

Karina TINCUL

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei