fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

Proiecte să fie, că de bani nu ducem lipsă

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a semnat în prima lună a acestui an, 95 contracte de finanțare în valoare de 530 milioane lei.

Cele mai multe contracte semnate vor asigura sprijin financiar pentru limitarea răspândirii pandemiei COVID-19 în școli și spitale. Alte proiecte vor contribui la îmbunătățirea eficienței energetice sau dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare.

Vă reamintim că valoarea totală a aplicațiilor de plată transmise Comisiei Europene este de 4,8 miliarde euro până în prezent, adică 52% din fondurile UE alocate POIM în valoare de 9,1 miliarde euro. Din această sumă, 1,5 miliarde euro o reprezintă valoarea aplicațiilor de plată trimise Comisiei doar în anul 2021, în creștere cu 47% față de suma din anul 2020.

„Progresul pe care Programul Operațional Infrastructură Mare l-a înregistrat este cu atât mai relevant cu cât această perioadă a fost marcată de efectele pandemiei, resimțite pe toate planurile, dar și din această perspectivă, POIM a contribuit semnificativ prin măsuri concrete de protecție a populației și de atenuare a impactului crizei de sănătate publică asupra economiei românești. Ținta echipei POIM este de a atrage în acest an încă 1,8 miliarde euro, valoare cu 20% mai mare decât anul trecut”, a declarat  Cristian Roman, secretar de stat în cadrul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei