18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Va fi a două oară cu noroc? Când aflăm câștigătorul licitației pentru proiectul tramvai?

Ne apropiem de momentul în care vom afla cine se va ocupa de lucrările din cadrul proiectului de reintroducere a tramvaiului în municipiul Reșița. Conform primarului Ioan Popa, este doar o chestiune de zile până la momentul în care vor fi deschise ofertele financiare și va fi anunțat câștigătorul licitației.

Licitația pentru execuția modernizării căii de rulare a tramvaiului în Reșița, împreună cu depoul, cu cele două stații de încărcare electrică, este în evaluare în continuare. Suntem în evaluarea tehnică, au fost tot felul de clarificări pe care le-au solicitat ofertanții. Sunt doi ofertanți: PORR, o firmă austriacă și ALSTOM, Franța. Cei din comisie lucrează zi și noapte. Au fost peste 800 de pagini în ofertare. Nu te poți juca cu așa ceva, vorbim de peste 40 de milioane de euro.

Ideea este că dacă ambele companii traversează partea tehnică, atunci singurul lucru care îi poate diferenția este oferta financiară. De obicei, la companiile mari este bine să mergi cu procesul înainte și să îi departajeze oferta financiară, ca să nu existe contestații și discuții. Firmele sunt serioase, poți să ajungi și la nivel de orgolii și să fii captivul unor contestații care să împingă lucrurile mai departe.

spot_img

Din discuțiile cu colegii mei, am promisiunea că în maxim două săptămâni deschidem oferta financiară și atunci vom anunța un câștigător.

Speranța mea este că după anunțarea câștigătorului în cel mai scurt timp, estimez eu sfârșitul lunii martie, începutul lui aprilie să putem să demarăm lucrările”, a precizat primarul Ioan Popa în cadrul unei emisiuni live la Reper 24.

Este cea de-a două încercare a administrației locale reșițene în a găsi un constructor pentru proiectul tramvai. În urmă cu un an de zile Primăria Reșița a scos la licitație pentru prima data faza unu și faza doi ale proiectului de modernizare a infrastructurii de transport din Reșița. Două firme s-au prezentat atunci la licitație: STRABAG S.R.L. – MARI VILA COM S.R.L. și asocierea TramWorks, care are ca lider firma ALSTOM. În luna iulie însă, Primăria Reșița a anunțat că ambele oferte au fost respinse deoarece depășeau valoarea estimată a investiției și că licitația va fi reluată.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei