16 C
Reșița
sâmbătă, 26 aprilie 25

Quo vadis în școala românească

Că în învățământ e haos, știm de multă vreme. Că profesorii nu mai au voie să pedepsească elevii în niciun fel (nici măcar pe coji de nuci, la colț sau cu rigla la palmă), știm. Că elevii nu mai cunosc noțiuni de „respect, dedicare, studiu, învățare, până la urmă”, știm, de asemenea.

Atâta timp cât alții dictează ce se întâmplă în acest sistem, în care profesorii sunt mai mult funcționari care completează formulare, documente, etc, și care ajung să pună elevii să-și copieze temele din manuale, pentru că dacă se întorc la tablă, în clasă se instalează haosul, despre ce vorbim?

Iar rezultatele de la examene o arată. Și vorbim aici despre Caraș-Severin. La Evaluarea Națională din acest an, județul este pe locul trei. Din coadă, alături de județele Vaslui și Călărași. Unde este oare „Banatul este fruncea”? La bac, este „mai bine”: undeva mai jos de medie (cu sau fără contestații), dar nu ultimii, totuși.

M-am uitat un pic pe cifrele din anii trecuți și dacă în 2020, la Evaluarea Națională procentul pe Caraș-Severin era de 76,2%, elevii de atunci, acum, la Bac, au reușit doar 70,9%.

Deci cam 6 procente nu au luat nici măcar 6 la examenul de Bacalaureat.

Citește si:  70,91%, rata de promovare a Bacalaureatului în Caraș-Severin! O elevă din Reșița a obținut media 10!

Nu poți să nu te întrebi dacă din an în an scade promovabilitatea la examenele naționale, unde se va ajunge.

Și atâta timp cât inspectorii din domeniu sunt schimbați ca șosetele după trei zile (bine, hai, luni) la ce ne putem aștepta?

„România educată” a rămas doar o glumă. Din păcate, una tristă.

 

Daniela TUDOR

 

2 COMENTARII

  1. Carasul e printre ultimele locuri și la dezvoltare economică, așa că de ce ar fi la educație altfel? Carașul e îmbâcsit de foști sau copii de foști, prost educați la fel ca părinții lor, e plin de acoperiți trădători care au acaparat toate posturile de conducere, e plin de personaje fara caracter care siluiesc judetul asta fiecare cum poate. Deci nu are rost sa vă mirați de locul 3 de la coadă în clasamentul national. Cel mai bine ar fi ca fiecare să își dorească să fie mai bun in domeniul lui, de exemplu această publicație online ar avea foarte mult de îmbunătățit.

  2. ”Nu poți să nu te întrebi dacă din an în an scade promovabilitatea la examenele naționale, unde se va ajunge.”

    Cum unde?
    Tot la școala de milițieni de la Câmpina, generatoare de ‘telectuali 🙂
    Nu la ”munci agricole” (asta era treaba armatei, a studenților, ba chiar și a medicilor).
    Nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei