fbpx
-0.3 C
Reșița
marți, 31 ianuarie 23

RAR clarifică anunțul legat de anvelopele „all season”!

Registrul Auto Român a respins, printr-un comunicat remis presei, informațiile care au propagat masiv ideea că posesorii de anvelope promovate comercial drept „all season” vor fi sancționați dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece.

RAR cataloghează drept tendențioasă interpretarea comunicatului care se regăsește pe site-ul instituției, de către presă, fără a fi fost solicitat și un punct de vedere al Registrului Auto Român, prin urmare au fost făcute câteva precizări care să vină în sprijinul clienților.

TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.

spot_img

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă prin Ordonanța Guvernului nr.5/2011 de modificare și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006”, susține Biroul de presă al RAR.

Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment.

Registrul Auto Român nu a făcut în ultima perioadă nicio altă declarație de presă având ca subiect anvelopele de iarnă!

Prin urmare, atât timp cât posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele marcate cu literele M și S nu există sancțiuni!”, anunță Biroul de presă al Registrului Auto Român.

 

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Multi oameni sunt prosti bata. Toti acesti prosti care au pus botul la balaria asta cu „all season” nu trebuiau decat sa citeasca directiva europeana cu privire la cauciucurile de iarna. Dar … rumanul nu citeste nici cartea frigiderului cand il cumpara, daramite sa-l pui sa caute o directiva europeana pe Internet.
    Dar in rest … nu stie decat sa stea :”LIVE” pe facebook si sa se planga acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei