1.7 C
Reșița
vineri, 02 decembrie 22

Prefectura controlează, statul plătește, dar copiii nu se folosesc de ele; laptele și cornul în Caraș-Severin

Prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, a solicitat efectuarea de controale de către instituțiile abilitate, la nivelul unităților de învățământ din județul Caraș-Severin, în vederea asigurării distribuției și depozitării în condiții de igienă și siguranță a produselor (lapte UHT, produse de panificație și mere) aferente Programului pentru școli al României 2017-2023.

În acest context, în luna septembrie 2021 au fost realizate 10 controale pe linie sanitară în cadrul unităților de învățământ, nefiind constatate deficiențe și nefiind aplicate sancțiuni.  Beneficiarii programului sunt elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat precum și preșcolarii din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore.

Distribuția produselor din cadrul programului se derulează normal și se realizează lotizat în urma semnării contractelor subsecvente pentru anul școlar 2021-2022, se precizează în comunicatul de presă al Prefecturii Caraș-Severin.

spot_img

Cu toate aceste controale, calitatea produselor oferite elevilor nu se ridică la cerințele unei mese decente. Majoritatea copiilor, indiferent de vârstă, renunță la aceste produse sau dacă le iau, le aruncă nedesfăcute. Doar o mică parte a acestora (în special cei din medii defavorizate) le folosesc pentru alimentație proprie.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei