fbpx
23.5 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

Renaște speranța unui spital nou la Reșița?

Premierul Nicolae Ciucă explică de ce în unele mari orașe din România nu s-au putut obține finanțări prin PNRR pentru spitale de mari dimensiuni. Ciucă spune că prin PNRR s-au impus limite de preț, așa că marile investiții în sănătate se vor face prin finanțare națională, pe programul Sănătate, și prin împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții.

„În PNRR nu a putut fi inclus niciun spital care a depășit suma de 250 de milioane de euro. Am avut condiție de la UE ca din spitalele care vor fi construite prin PNRR cel puțin trei să fie mari, iar restul mai mici. Cele mari, discutând despre suma de un miliard de euro, nu puteau să se încadreze spitale de 500 de milioane de euro și să lase bani și pentru cele mai mici. Am lăsat lista deschisă și le vom finanța prin programul național Sănătate și împrumuturi de la BEI.

Era incorect dacă ne limitam la un singur spital, așa că asta este soluția pe care am găsit-o. Eu cred că am procedat corect„,a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Această listă deschisă va permite (probabil) și administrației locale din Reșița să spere că se va finanța acel spital de care se vorbește deja de câțiva ani. Sunt convins că orice unitate sanitară nouă este binevenită pacienților din Reșița și din județ, în condițiile în care populația din Caraș-Severin este în mare parte îmbătrânită și bolnavă.

Citește si:  Consultanță finlandeză pentru viitorul spital din Reșița

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. ”Această listă deschisă va permite (probabil) și administrației locale din Reșița … în mare parte îmbătrânită și bolnavă.”

    Absolut evidentă ultima parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei