2.7 C
Reșița
vineri, 28 ianuarie 22

Reșița – „Orașul meu, Orașul tău”

Cei mai mici dintre locuitorii municipiului de pe Bârzava sunt provocați la concurs. Un concurs de desene și eseuri în care să arată cum văd ei Reșița, care sunt locurile sau lucrurile pe care le iubesc și cu care se mândresc.

Biblioteca Judeţeană Paul Iorgovici Caraș-Severin, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin și Primăria municipiului Reșița, au lansat prima ediție a concursului de desene și eseuri, „Orașul meu, Orașul tău”, dedicat celor mai sinceri ambasadori ai Reșiței, copiii.

Concursul face parte dintr-o serie de acţiuni comune, în urma unui parteneriat educațional internațional, inițiat de Biblioteca Județeană Brăila Panait Istrati Brăila, cu biblioteci din țară dar și de peste hotare.

spot_img

Tema proiectului o reprezintă promovarea valorilor locale prin ochii copiilor noștri, arhitecții de mâine ai orașului meu și al tău, al orașului nostru. Sub formă de eseu sau desen, aceștia sunt invitați să prezinte obiective sau locuri care le sunt dragi și cu care se mândresc din orașul Reșița”, explică Clara Constantin, managerul Bibliotecii Paul Iorgovici din Reșița.

Concursul are trei secţiuni: desene nivel preșcolar, desene nivel primar și compuneri (care să redea frumușețea propriului oraș, momumente, locuri reprezentative, etc.) și se adresează copiilor preșcolari și din ciclul primar, cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani. Aceștia vor participa la concurs sub îndrumarea părinților sau a cadrelor didactice.

Se vor acorda premii pentru fiecare secțiune, toți participanții urmând să fie înscriși la o tombolă cu premii în cărți și materiale promoționale Reșița 250.

Regulamentul concursului este disponibil pe pagina de facebook a Bibliotecii Județene Paul Iorgovici Caraș-Severin, unde vor fi postate și lucrările din cadrul concursului.

Informații despre concurs se pot obține la Centrul de Carte ,,Banatica”, telefon 0255 210 240 sau prin email : contact@bjcs.ro .

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei