fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Reșița zice adio griului comunist! Încă 60 de milioane de lei pentru reabilitarea energetică a unor blocuri

Alte trei proiecte depuse spre finanțare de către Primăria Reșița în cadrul componentei Valul Renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării. Ceea ce înseamnă că alte peste 60 de milioane de lei vor ajunge în municipiul de pe Bârzava pentru pentru reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a unor clădiri rezidențiale.

Cele trei loturi aprobate spre finanțare sunt:

  • Lot 6 (Revoluția din Decembrie, nr. 35) – 2.684.493 de lei
  • Lot 7 (Republicii 2A și Republicii 4) – 38.193.717 de lei
  • Lot 13 (Aleea Trei Ape, nr. 2 și Aleea Țarcului, nr. 1) – 19.438.152 lei

Aceste proiecte se alătură altora pentru care administrația locală reșițeană a obținut finanțare prin PNRR, cum ar fi renovarea energetică blocurilor cu numerele 1,3,5 și 9 de pe Bulevardul Republicii. În cazul proiectelor de eficientizare energetică a clădirilor rezidențiale derulate prin PNRR, rata de finanțare este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Eu sper ca odată cu finalizarea proiectului de tramvai să putem să schimbăm și fața tuturor blocurilor din Govândari, pentru că pe PNRR aceste proiecte pe eficiență energetică sunt cu finanțare 100%, spre deosebire de cele care au fost pe POR. Acolo finanțarea a fost de 60% și 40% a trebuit să împărțim noi și cetățenii.

Sunt proiecte care nu presupun un efort al nostru și al cetățenilor, sper să reușim să avem aprobate cât mai multe, pentru că acestea sunt în sistem concurențial și pe sistemul primul venit, primul servit”, preciza în toamna anului trecut primarul Ioan Popa.

Iar odată cu aprobarea spre finanțare a acestor proiecte, edilul reșițean se află cu un pas mai aproape de a-și realiza o altă ambiție, aceea de a schimba „fața” municipiului de pe Bârzava și a înlocui griului specific blocurilor ridicate în perioada comunistă cu tonuri și culori vii și vesele.

 

Karina TINCUL

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei