1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Rezultate mediocre la concursul de directori

La nivel național doar 419 candidați din cei peste 1.700 care s-au înscris au promovat concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

„Odată cu finalizarea acestei sesiuni a concursului, se estimează că vor fi ocupate prin concurs peste 85% din totalul funcțiilor de conducere normate la nivelul unităților de învățământ preuniversitar”, au precizat reprezentanții Ministerului Educației.

Nici în Caraș-Severin situația nu e altfel decât cea de la nivel național. „Doar 22 de candidați s-au înscris în cursa pentru ocuparea celor 65 de posturi de director și director adjunct în unitățile de învățământ din Caraș-Severin. Proba scrisă a avut loc în 8 septembrie, la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reșița. Nota minimă de promovare a probei scrise, care dă posibilitatea susținerii probei de interviu, este 7“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, prof. Ion Chiosa.

spot_img

„În Caraș-Severin, din cei 22 de candidați, 8 nu s-au mai prezentat, iar 7 nu au reușit să obțină notă de trecere. Nici rezultatele celor care au trecut examenul nu au fost strălucite. Cea mai mare notă a fost 7,80“, a mai afirmat profesorul Chiosa.

Pentru posturile de directori și directori adjuncți rămase neocupate după acest examen (58 în Caraș-Severin) vor fi numiri prin detașare în interesul învăţământului.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei