fbpx
11.3 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

„România cumpără energia electrică cu cel mai mare preț din Europa“, afirmă senatorul Ion Mocioalcă

Parlamentul României a decis în această săptămână, în regim de urgență, o reducere pe timp de 6 luni a prețului energiei electrice și gazului metan furnizate populației și agenților economici.

Senatorul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, prezent ieri într-o emisiune live la Reper 24, a făcut câteva declarații în legătură cu acest act normativ:

„Ar trebui mai întâi să facem o precizare: atunci când Guvernul nu poate să legifereze prin ordonanțe de urgență, Parlamentul, cu doza lui de credibilitate pe care o mai are în fața  oamenilor, iată că intervine și legiferează în regim de urgență, în favoarea oamenilor, la inițiativa Partidului Social Democrat.

Noi am strigat cât am putut de tare că în aceste momente, când prețul la energie și gaz metan a luat-o razna trebuie intervenit. Însă se pare că acești oameni care ne conduc nu ne-au auzit și atunci, ca partid de opoziție, a trebuit să facem ceva; să mergem în Parlament unde se poate legifera“, a afirmat senatorul de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

„Ieri a trecut de Parlament această lege și sperăm ca președintele României să nu o țină în analiză 20 de zile, atât cât are dreptul și să o promulge cât se poate de repede. Dacă ne uităm, vedem câte drame se întâmplă în țară. Putem privi foarte aproape de noi, la Timișoara, unde un oraș întreg a fost lăsat fără căldură de forțele de dreapta. Același lucru se întâmplă și în București, unde mii de blocuri sunt fără căldură și apă caldă. Dar nu e vorba doar de cei doi primari de dreapta, ci despre întregul Guvern care nu a știut să gestioneze această criză și în prezent România cumpără energia electrică cu cel mai mare preț din Europa“, a adăugat senatorul cărășean.

Revenind cu discuția în Caraș-Severin, Ion Mocioalcă a precizat: „Vreau să vă spun că nici la Reșița situația nu este roză. Spitalul Județean are o datorie către furnizorul de gaz de un milion 250 de mii de lei și nu am auzit ca cei care păstoresc spitalul, Consiliul Județean, să fi luat vreo măsură. Lucrurile acestea nu se fac pe genunchi, nu se fac când ești cu apa la nas, ci trebuie făcute din timp, pentru a preîntâmpina adevăratele drame“, a concluzionat Ion Mocioalcă.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. Romania cumpara energie … este incredibil, din producator si exportator de energie si sa agungem sa fim importatori de energie la pretul cel mai mare, este inacceptabil …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei