fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Romeo Dumitrescu și „titanii” neamului românesc!

Din anul 2013, cunoscutul medic chirurg Romeo Dumitrescu, cu o preocupare specială pentru cultură, a promovat de-a lungul timpului la Cenacolo Reșița, pe care îl patronează în regim de mecenat, după cum el însusți susține, condiții pentru exprimarea autentică și directă, în științe, arte și spiritualitate.

Este o luptă pentru continua recunoaștere a preocupărilor deosebite prezentate de invitate și invitați de marcă, în toate domeniile secțiunilor enunțate. Prin acestea am făcut cunoscută Reșița în cele mai frumoase REPERE, peste tot. Contribui astfel la cea mai autentică formă de unitate, și promovare a identității noastre, respectiv prin CULTURĂ. Ne poziționăm ferm împotriva a tot ce dezintegrează viața noastră, prin parvenitism, mitocănie, spirit de hoție și impostură, antiromânism, batjocură față de tradiții, sau mai nou, apostazie…”, a precizat chirurgul Romeo Dumitrescu într-o scrisoare trimisă redacției Reper24.

Un eveniment cultural de marcă va avea loc în data de 31 ianuarie 2022, dată la care istoriograful, filologul și cercetătorul Ivan Birta își va lansa volumul „Cei patru titani ai neamului românesc”.

spot_img

Lucrarea domniei sale, conține referiri la documente originale, necunoscute, în literatura de specialitate, care au fost strânse în 50 de ani de muncă asiduă, renunțări și cheltuieli de energie și bani, în arhiva sa! Cartea a fost redactată și publicată la Berlin, în 2022, și este deja transmisă în multe țări din Europa și continentul American.

Cei patru titani prezentați sunt Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, George Enescu și Constantin Brâncuși.  

În preambul, autorul ne prezintă adevărate lupte duse împotriva impertinenței și lipsei de interes din partea celor care patronează Academia Română, care sunt departe de a încuraja străduințele de o viață ale unui om cu înaltă ținuta  morală și științifică…dar, care nu e din București… Eu vă asigur că este președintele Asociației Românilor din Balcani, un mare și distins cunoscător de limbă glagolitică… A readus în scenă cele patru biserici ale vlahilor în teritorii incredibile, ca și Eminescu studiind limba sanscrită, vede o inimaginabilă legătură între textele din Ramayana și Mahabharata cu limba română și are scos la lumină primul text românesc -1513- „Afurisania episcopului Gherasie” din Caransebeș”, mai precizează pasionatul de cultură, medical Romeo Dumitrescu, în aceeași scrisoare.

Chirurgul este convins că mulți oamnei vor fi interesați de conținutul lucrării „Cei patru titani” – „pe umerii cărora s-au identificat: limba română cea mai curată și mai bogată, într-o intuiție genială peste veacuri, cele mai autentice fapte și evoluții din istoria neamului, vibrația cea mai apropiată de zbuciumatul și încercatul suflet al poporului roman, compactat în festivalul cel mai mare de muzică din lume și noua artă sculpturală, destinată astrelor luminii și conjucției omului cu universul”, concluzionează medicul Romeo Dumitrescu.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei