fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Romeo Dunca: „Centrele medicale integrate, soluția pentru echilibrul sistemului de sănătate din județ!”

Vești bune pentru administrațiile locale din județ în privința asigurării de asistență medicală în comunitățile pe care le administrează, prin înființarea de centre medicale integrate. Potrivit președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, aceste centre se pot finanța prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Consiliul Județean oferind suport tehnic în implementarea unei astfel de investiții.

Centrele medicale integrate sunt soluția pentru a echilibra sistemul de sănătate din județul nostru, iar astfel de investiții sunt o necesitate în Caraș-Severin, tot mai mulți cetățeni putând beneficia, în noile condiții, de asistență medicală fără a fi nevoiți să se deplaseze sute de kilometri.

Consilierul meu pe probleme medicale, domnul Sorin Crețu, este persoana care se ocupă din partea Consiliului Județean Caraș-Severin de relația cu primăriile localităților în care dorim să implementăm astfel de investiții.

spot_img

În acest sens oferim suport tehnic autorităților locale și ținem legătura cu finanțatorul, dar și cu consultanți specializați pe astfel de documentații”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Romeo Dunca afirmă că este foarte important ca primăriile unde vor fi realizate astfel de centre medicale să își finalizeze cât mai repede documentațiile pentru că astfel de finanțări se obțin pe sistemul primul venit  – primul servit.

După aprobarea în consiliile locale a documentațiilor, suntem pregătiți, așadar, pentru momentul în care o să se deschidă finanțările. Este foarte important să avem documentațiile finalizate pentru că obținerea de finanțări se va face în regim de primul venit – primul servit. Mulțumim reprezentanților primăriilor, echipelor dedicate și extrem de deschise pentru a rezolva problemele comunităților pe care le reprezintă.

Mulțumesc în special și domnului George Dancea, om de afaceri originar din Rudăria, care a donat suma necesară realizării documentației pentru Centrul Medical din comuna Bozovici”, a mai declarat președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Primăria Anina a finalizat Studiul de Fezabilitatea pentru Centrul Medical Integrat. Este al doilea astfel de centru, după cel de la Bozovici, și urmează să fie finalizat și cel din Băile Herculane.

 

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei