fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Romeo Dunca, decizie fermă: „Vom rezilia toate contractele păguboase pentru județ!”

În urma întâlniril inițiate de Consiliul Județean, între societatea Aquacaraș și reprezentanții constructorilor care au câștigat proiecte cu finanțare europeană dedicate reabilitării și extinderii rețelelor de apă și canal din județul Caraș-Severin, au apărut reacții privind întârzierea lucrărilor, întârzieri puse pe seama lipsei de implicare a firmelor care au câștigat licitațiile.

Dacă nu lucrăm, atunci să ne despărțim, să nu stăm împreună fără folos”, este de părere președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Dacă lucrăm găsim soluții, facem concesii, căutăm o variantă să ajutăm constructorii dacă au probleme și vor să le depășească, dar dacă au probleme mici și ni le prezintă ca și cum ar fi probleme mari folosindu-se de asta ca să nu lucreze și să-și justifice întârzierile, nu merge, și atunci vom rezilia toate contractele păguboase pentru județ, altfel nu avem nicio șansă să finalizăm lucrările. Cine nu lucrează, pleacă acasă!”, a precizat tranșant președintele Consiliului Județean.

La rândul său, directorul Aquacaraș, societatea care beneficiază de aceste lucrări, are o viziune proprie despre cum ar putea fi depășite toate aceste probleme cauzate de întârzierea lucrărilor la proiectele pe fonduri europene.

Cum văd eu depășirea acestei situații? Prin foarte multă muncă, printr-un efort susținut, în primul rând al nostru. Suntem cu arma la picior, angrenați și angajați în acest efort, dar trebuie efort și din partea cealaltă.

Am ajuns să realizăm noi oriunde lucrări, în 2-3 săptămâni de zile, de 4-5 milioane de lei. Un constructor, normal, nu face nici într-o jumătate de an. V-am spus toate astea ca să vedeți că suntem capacitați și stăm cu arma la picior astfel încât să fim constructivi noi ca societate”, afirmă Gheorghe Filipescu, directorul SC Aquacaraș SA.

În concluzie, conducerea societății de apă canal susține că a creat toate condițiile constructorilor astfel încât ei să poată să ducă la bun sfârșit lucrările demarate la nivelul județului, dar s-a descoperit și o indolență la responsabilii de contracte, de aceea s-a ajuns la rezilierea unora dintre acestea.

Am reziliat cu Hidroconstrucția când a intrat în insolvență. Proiectul a fost realizat în procent de 93%. Legislația ne permite să îl executăm noi, și lucrăm deja. Am reziliat la Oravița, așteptăm hotărârea instanței care va fi zilele astea, lucrările sunt realizate cam 80%, și aici vom executa noi. Constatăm că acolo unde noi executăm, sunt  o serie de lucrări care sunt decontate și neexecutate din varii motive. Este grav! Un lucru este totuși îmbucurător: faptul că executăm noi lucrările și facem pentru noi!”, a mai precizat directorul Aquacaraș. Gheorghe Filipescu.

Lorena POENARU

 

1 COMENTARIU

  1. ”Dacă nu lucrăm, atunci să ne despărțim, să nu stăm împreună fără folos”, este de părere președintele …”

    Se poate sta și separat fără folos. Statul înseamnă odihnă!
    Sau folos (filodormă). Depinde de cerere și ofertă. Nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei