fbpx
3.7 C
Reșița
joi, 07 decembrie 23

Romeo Dunca: „Nu cred că situația Spitalului Județean se va îmbunătăți”

Deloc optimist, așa se declară președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, cu privire la situația Spitalului Județean de Urgență din Reșița, după cea mai nouă schimbare a echipei de management a unității spitalicești. De fapt, revenirea la conducerea SJUR a echipei condusă de managerul Alina Stancovici, în urma unei decizii a Tribunalului Caraș-Severin. Pe de altă parte însă, președintele forului județean susține că va ajuta în continuare spitalul, „în limita posibilităților”, indiferent de cine ocupă fotoliul de manager. Mai mult decât atât, Romeo Dunca precizează că a solicitat un sprijin financiar și de la București pentru îmbunătățirea situației spitalului reșițean.

Citește si:  Alina Stancovici revine la conducerea Spitalului Județean! „Aștept acum schimbarea de atitudine a președintelui Dunca”!

La spital treaba nu funcționează”, este de părere Romeo Dunca, la aproximativ două săptămâni de la revenirea la conducerea SJUR a Alinei Stancovici. Întrebat zilele trecute despre relația cu managerul spitalului, președintele Consiliului Județean s-a arătat contrariat de faptul că după întoarcerea pe postul pe care îl câștigase prin concurs în urmă cu peste doi ani, prima preocupare a Alinei Stancovici a fost schimbarea echipei manageriale. Fapt care ar fi putut duce la un blocaj în activitatea spitalului, consideră Romeo Dunca:

„Modul hai să zicem neprofesional de gândire a managementului trecut și iată din nou actual, a produs un efect. Anume, că dna Stancovici în prima zi când a revenit la Spital, la ora 09:00, în loc să vină la CJ să discutăm civilizat – hai să vedem unde am lăsat spitalul, ce s-a întâmplat în aceste 70 de zile, să vedem care sunt rezultatele, dacă există ceva schimbări și să analizăm activitatea celor 2 directori care au fost înlocuiți – dânsa a venit și cred că nici nu și-a aruncat poșeta pe scaun și a și semnat schimbarea directorului de îngrijiri și a celui financiar. Această grabă, pusă la loc cu nepriceperea față de acest aspect, ne-a pus în situația în care spitalul să nu mai poată să facă absolut nicio plată, pentru că semnătura la Trezorerie era a dnei Violeta Florea. Ori ea nu putea să plece de acolo decât prin decizia ordonatorului principal de credit, care a și pus-o de fapt și am ajuns la un blocaj.

Am ales să nu profit de acest fapt, pentru că rezultatul, dacă exista o împotrivire de altfel justificată datorită modului hai să zicem doar incorect de abordare, ar fi dus la blocarea spitalului și la imposibilitatea plății salariilor. Și atunci am lăsat de la mine, ceea ce în general nu prea fac atunci când cineva greșește, pentru că nu putem să ne jucăm cu salariile angajaților și nu putem să folosim această greșeală făcută de un om ca să demonstrăm ceva ce de fapt se știe: că acolo treaba nu funcționează și, de fapt, nici nu cred că o să funcționeze bine.

Dar noi, în continuare, ne dăm tot concursul. Nu am scos de pe ordinea de zi niciun proiect ce ținea de bani alocați spitalului, deși socotelile le-am făcut cu managerul pe care l-am numit noi. A venit alt manager, mergem în continuare și facem tot posibilul și dăm în limita posibilităților sumele de bani de care dispunem. Poate mai găsim niște bani. Luna aceasta am cerut de două ori bani de la Guvern pentru spital.

Dar, personal nu cred că se va îmbunătăți situația spitalului datorită activității celor care îl conduc. Îmi doresc să mă înșel, sper acest lucru, îmi doresc să spun – uite, dna Stancovici a reușit cu actuala echipă, să aducă spitalul pe o linie de pluture, fără contribuția noastră sau a Guvernului, în cazul unui eventual ajutor financiar”.

Președintele Romeo Dunca a mai precizat că a făcut apel la decizia Tribunalului Caraș-Severin din data de 14 septembrie și așteaptă acum decizia Curții de Apel.

 

Karina TINCUL

2 COMENTARII

  1. ”… dna Stancovici în prima zi când a revenit la Spital, la ora 09:00, în loc să vină la CJ …”
    ”… personal … doresc … fără contribuția noastră …

    Mda … adică dimpotrivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei