„Proiectul Nedeia a murit”, declară, pesimist, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. Acesta arată cu degetul către primarul de la Obreja, unul din principalii vinovați, în opinia lui Dunca, pentru îngroparea proiectului de amenajare a unei zone turistice și a unui domeniu schiabil.
Planurile și speranțele pentru Nedeia era uriașe și includeau amenajarea celui mai mare domeniu schiabil din țară, realizarea celei mai lungi și spectaculoase pârtii din Europa de Est, gondolă, mii de locuri de cazare, parcări, instalații de transport pe cablu de la Muntele Mic și Poiana Mărului până pe Nedeia, la peste 2.000 de metri altitudine. Un miliard de euro pe an ar aduce în județ implementarea proiectului, declara Dunca. O cifră imensă și, așa cum se întâmplă de obicei, acolo unde sunt mulți bani la mijloc și mai multe părți implicate, ajungerea la un acord sau interes comun este greu de realizat.
De mulți ani se vorbește deja despre acest proiect, iar piedicile pentru implementarea acestuia apar când dintr-o parte, când din alta. În ultima sa declarație pe marginea subiectului, președintele CJ Caraș-Severin arată cu degetul spre primarul comunei Obreja, care, în opinia lui Dunca, s-ar opune proiectului strict din rațiuni politice, fără să îi pese că dă cu piciorul unei oportunități de dezvoltare a zonei și a județului.
„Primarul de la Obreja este un om care nu înțelege nimic din ceea ce se întâmplă. Primarul de la Obreja nu primește nimic de ani de zile pe acel teren, nu a făcut nimeni nicio activitate acolo și avea șansa să poată să încaseze ceva și să pună umărul la o dezvoltare serioasă a zonei. A dat cu piciorul acestei șanse, a blocat acest proiect și îi transmit că aceste lucruri vor rămâne peste ani și ani și oamenii îl vor judeca atunci când vor înțelege, de fapt, ce pierdere a avut județul. Dar asta este, asta a fost porunca politică, pentru că nu există rațiune să ducă la o asemenea decizie, adică să blochezi un proiect atât de important pentru județ, care urma să se desfășoare într-un loc unde tu nu ai încasat niciodată niciun leu și ai fi avut șansa să încasezi bani.
Fără terenul de la Obreja, proiectul nu se poate face. Este vorba de 5.000 de metri pătrați, atât foloseam din sutele de hectare pe care le are Obreja. Deci, este un proiect care a murit, datorită celor care îl ghidează pe acest primar, care în loc să se uite la interesul comunității lui, primește comenzi politice de la cei care blochează județul”, a afirmat Romeo Dunca.
Karina TINCUL
Pentru a înțelege mai bine fenomenul, uitați-vă cât de mult s-au dezvoltat județele: Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara în ultimii zece ani.
Pe urmă uitați-vă cât s-a „dezvoltat” județul Caraș-Severin, mai exact cât s-au dezvoltat cei de la conducerea județului și conturile lor.
P.S. Aruncați un ochi și peste partidele de unde provin conducerile județelor.
Jenant, pentru un întreg județ! Un proiect grandios sa se împiedice de jumate de hectar de teren și de un primar pe care nu îl duce mintea… Dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere…
”Un miliard de euro pe an ar aduce în județ implementarea proiectului, declara Dunca.”
–
Cui … miliardul?
Proprietarului terenului, care este UAT (Unitatea Administrativ-Teritorială), adică comuna, județul, țara, uniunea … sau personajelor ”reprezentante” și interesate?
Conflict de interese …
N-am nimic nici cu unii, nici cu alții… Totuși, nu văd care ar fi problema dacă cineva vrea să investească (evident nu în scop caritabil) și investiția aduce folos celor din zonă (că doar n-o să facă Dunca toate hotelurile, pensiunile și fermele care se pot dezvolta pe lângă investiția „principală”).
S-a votat prostul cu bani, asta este. Suportați stimați inconștientățeni, mai votați Dunkk, Popa vs.Șapcă cu dedicație, mai votați,creiere spălate !!Vă meritați soarta!!Sistemul e de rahat.
Asa e !
Votati pesede in continuare si veti ramane tot in urma cu 30-40 de ani, fata de Timis, Arad, Bihor.
Ai gandit-o mult pe asta, nu ?
Pe banii altora este ușor să construiești și să faci calcule câți bani îți vin ție nu județului.
Nelu Popa vrea Semenicul și Dunca -Muntele Mic, dar pe banii altor UAT, eventual împrumuturi ale Reșitei și a CS