fbpx
6 C
Reșița
duminică, 10 decembrie 23

Rossonerii au terminat play-off-ul la fel cum l-au început: cu o victorie!

În ultima etapă a Play-off-ului reșițenii au câștigat cu 2 – 0 pe terenul celor de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii

 

Ultima etapă a Play-off-ului a programat vineri, 19 mai, pe stadionul „Emilian Pavel” din Ghiroda, întâlnirea dintre echipa rossoneră și CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Gazdele mai aveau speranțe la ocuparea celui de-al doilea loc de baraj în situația unei victorii cu Reșița, coroborată cu o înfrângere a Șomiilor Lipova, care jucau acasă cu Crișul Chișineu-Criș.

Meciul s-a desfășurat într-o atmosferă de sărbătoare, la Casa de Cultură a Ghirodei, aflată în apropierea arenei, fiind în plină desfășurare Festivalul Național Concurs de muzică populară „Din comoara satului”. Mai mult, lovitura de începere a fost dată în mod simbolic de către o sportivă a clubului gazdă, Jasmina CIOCOIU, recent vicecampioană mondială la Full-Kempo!

După o scurtă perioadă de tatonare, ambele echipe și-au arătat disponibilitatea la efort. Un meci plăcut, cu ocazii la ambele porți. Dar cei care au deschis scorul au fost rossonerii: în minutul 28, Alexandru DANE îl lasează partea stângă pe Robert PETRE, acesta încearcă să centreze, mingea este respinsă de un fundaș advers și îi revine, apoi îi pasează în lateral lui Sebastian VELCOTĂ care trimite puternic în colțul lung, mingea mergând în plasă pe sub portarul timișean.

Un gol care a dat și mai multă încredere oaspeților, care au știut să gestioneze avantajul obținut.

La pauză, antrenorul principal al rossonerilor, Călin CHEREGI, a efectuat patru modificări, trimițându-i în teren pe Ștefan BĂRBOIANU, Ionuț POPESCU, Vlad CHERA și Aboubacar GAKOU, care i-au înlocuit pe Nicușor FOTA, Laurențiu BREȘNENI, Remus TRANCĂ și, respectiv, Alexandru DANE. Trebuie menționat și titularizarea în echipa noastră a unui alt junior, Cristian DOMIL.

Deși gazdele știau că nu mai au nicio șansă la locul doi, cei de la Lipova conducând, acestea au ieșit la joc, repriza a doua având același ritm susținut. Echipa timișeană a avut și câteva oportunități de a egala, dar apărarea rossoneră a fost la datorie.

În minutul 62 s-a produs ultima modificare de jucător în formația noastră, Marian DRĂGHICEANU intrând în locul lui Robert PETRE.

Ocaziile au venit și pentru echipa oaspete, dar Vlad CHERA, Aboubacar GAKOU, Cristian DOMIL sau Marian DRĂGHICEANU nu au reușit să-l învingă pe portarul gazdelor.

Totuși, în minutul 90+2 scorul final a fost stabilit de ultimul jucător intrat în echipa rossoneră, Marian DRĂGHIEANU fructificând pasa în adâncime trimisă de către Bogdan SZIJJ.

 

O victorie meritată pentru rossoneri, de moral pentru partidele din Barajul de promovare.

 

Astfel, rossonerii termină și cea de-a doua parte a campionatului pe primul loc, cu un total de 61 de puncte. Din cele 27 de meciuri a câștigat 19, a terminat la egalitate 4 și a pierdut 4. Jucătorii reșițeni au înscris 59 de goluri și au primit doar 12, având un golaveraj de + 47!

 

În semifinala barajului de promovare, programată în 24 și 27 mai (miercuri, respectiv sâmbătă), vom juca cu ACSO Filiași, echipă care și-a asigurat locul doi în Seria a VII-a. Terminând Play-off-ul pe primul loc vom juca returul semifinalei pe terenul propriu. Meciul de la Filiași este programat la ora 18,00.

Reșițenii au abordat jocul în următoarea formulă: Cristian ZIMMERMANN – Bogdan SZIJJ, Sergiu RIMOVECZ, Cornel ARDEI,  Nicușor FOTA (min. 46, Ștefan BĂRBOIANU) – Laurențiu BREȘNENI (min. 46, Ionuț POPESCU), Sebastian VELCOTĂ, Remus TRANCĂ (min. 46, Vlad CHERA) – Robert PETRE (min. 62, Marian DRĂGHICEANU), Alexandru DANE (min. 46, Aboubacar GAKOU), Cristian DOMIL.

 

Pe bancă au luat loc şi: Cătălin CĂPĂȚÂNĂ, Alin DUDEA, David POP, Sebastian LUKACS.

 

La finalul jocului antrenorul principal al rossonerilor, Călin CHEREGI,  a declarat: Am avut un partener de întrecere foarte bun, foarte bine pregătit. Pe această cale, vreau să-l felicit pe Sorin BĂLU, antrenorul echipei din Ghiroda şi pe jucătorii adverşi care, o spun încă o dată, ori de câte ori am avut meci cu ei, au fost jocuri frumoase, disputate. E o echipă care produce fotbal. Referitor la ceea ce s-a întâmplat azi, mă bucură foarte mult faptul că am reuşit să câştigăm, pentru că aveam nevoie de această victorie, chiar dacă am împărţit lotul în două, lucru care cred că s-a observat. Mă bucură foarte mult evoluţia jucătorilor, jocul ne dă încredere pentru meciul de baraj de miercuri. Ce m-a interesat în primul rând a fost să scoatem puncte de aici, să avem o evoluţie bună, lucru care s-a şi întâmplat. Pe această cale vreau să felicit jucătorii încă o dată pentru maniera în care s-au dedicat la acest joc.”.

Miruna MIHANCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei