fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

Rossonerii îşi consolidează primul loc, distanţându-se la 9 puncte de echipa de pe locul doi!

În cadrul etapei cu nr. 12, rossonerii au întâlnit sâmbătă, 13 noiembrie, pe teren propriu echipa Jiul Petroşani. Oaspeţii veneau după o victorie în faţa celor de la CSM Deva. Între cele două echipe se aflau 20 de puncte, Jiul ocupând locul 7, cu 11 puncte acumulate.

Gazdele au intrat hotărâte în meci pentru a realiza o nouă victorie şi a se distanţa de principalele urmăritoare. După golul marcat în minutul 8 de către Amir JORZA, care a fructificat o pasă perfectă primită în interiorul careului de la Marian DRĂGHICEANU, părea că va fi un meci uşor pentru echipa noastră. A fost suficientă o nesincronizare în compartimentul defensiv reşiţean, patru minute mai târziu, pentru ca echipa oaspete să restabilească egalitatea, prin golul marcat de Daniel COCINĂ. Jucătorii rossoneri au reluat atacurile, cu răbdare, dar nu au reuşit să mai marcheze până la pauză. La finalul primei reprize, oaspeţii au rămas în zece după eliminarea, pentru primirea celui de-al doilea cartonaş galben, a marcatorului golului.

Repriza a doua a fost la discreţia echipei noastre, în doar şapte minute aceasta reuşind să rezolve meciul prin marcarea a trei goluri: minutul 47, după un corner executat de pe partea stângă de Marian DRĂGHICEANU, Sebastian VELCOTĂ reia cu capul spre poartă, goalkeeper-ul oaspete reuşeşte să respingă în faţă, de unde Ndiaye MEDIOP trimite, în două mişcări, mingea în plasă. În minutul 50, Valentin MUNTEANU reia în plasă mingea trimisă de Ndiaye MEDIOP, după centrarea de pe partea dreaptă a lui Ion VASLUIAN. Ultimul gol al reşiţenilor a fost marcat în minutul 54 de către Amir JORZA, după un şut frumos de la aproximativ 22 de metri, pe jos, în dreapta portarului.

În minutul 60, antrenorul Dan ALEXA face o triplă modificare, introducându-i în teren pe Alexandru SIMA, Nicuşor FOTA şi Călin CRISTEA în locul lui Sebastian VELCOTĂ, Sergiu RIMOVECZ, respectiv Valentin MUNTEANU. O utimă modificare în echipa noastră vine în minutul 80, când în locul lui Marian DRĂGHICEANU şi Ion VASLUIAN au intrat Marius AVRAM şi Demetris CRISTODULO.

Până la finalul jocului pe teren a fost o singură echipă, cea a Reşiţei.

După această victorie, rossonerii se distanţează la 9 puncte de ocupanta locului doi, CSM Deva, dar şi la 10 puncte de echipa de pe locul trei, Voinţa Lupac.

Reşiţenii au abordat jocul în următoarea formulă: Sebastian MICU – Sergiu RIMOVECZ (min. 60, Nicuşor FOTA), Laurenţiu BREŞNENI, Ştefan BĂRBOIANU – Ionuţ CIOINAC, Amir JORZA, Ion VASLUIAN (min. 80, Demetris CRISTODULO) – Marian DRĂGHICEANU (min. 80, Marius AVRAM), Sebastian VELCOTĂ (min. 60, Alexandru SIMA), Ndiaye MEDIOP, Valentin MUNTEANU (min. 60, Călin CRISTEA). Pe bancă au luat loc şi: Cristian ZIMMERMANN, Iulian CIUBOTARU, Cătălin ION, Andrei MURA.

Dan ALEXA, antrenorul rossonerilor, a declarat la finalul meciului: Am început foarte bine jocul, am avut ritm și am deschis scorul după o acțiune foarte frumoasă. A urmat acea nesincronizare a jucătorilor mei la golul egalizator al Jiului și timp de 15 minute am jucat haotic. Repriza a doua am început-o foarte bine, am reușit să înscriem repede, iar apoi jocul a fost la discreția noastră. Am obținut o victorie importantă și acum ne-am distanțat și mai mult de următoarele două locuri. Cred că diferența de puncte dintre noi și celelalte echipe va fi greu să fie recuperată”. 

Următorul meci pentru rossoneri, cel contând pentru etapa a XIII-a, este tot pe teren propriu, într-un veritabil derby cu echipa de pe locul doi: CSM Deva. Partida este programată sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 14:00.

 

Miruna MIHANCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei