17.7 C
Reșița
luni, 16 mai 22

Rossonerii nu s-au Târgu-it la Cărbuneşti: a opta victorie în opt etape!

În cadrul etapei a VIII-a, sâmbătă 16 octombrie, reşiţenii au întâlnit în deplasare echipa Gilortul Târgu Cărbuneşti. Înaintea acestei etape, în clasament cele două echipe erau despărţite de 14 puncte: Reşiţa, pe locul I cu 21 de puncte, respectiv, Gilortul ocupa locul 6, cu 7 puncte.

Începutul meciului a aparţinut echipei noastre, jucătorii reşiţeni intrând determinaţi în teren, pentru a tranşa cât mai repede meciul în favoarea lor. Deşi au ajuns destul de uşor în faţa carelui advers, rossonerii nu au reuşit să şi finalizeze ocaziile avute. Contrar cursului jocului, în minutul 30, la un contraatac, Dragoş SĂULESCU, fostul jucător al CSM-ului, a reuşit să deschidă scorul, cu un şut de la marginea careului mare, în vinclul porţii apărate de Sebastian MICU. Un gol care a dat speranţe gazdelor, până în minutul 34 când, după o recuperare în jumătatea proprie a lui Amir JORZA, mingea ajunge la Gakou ABOUBACAR care îl lansează pe golgeterul nostru, Ndiaye MEDIOP pe partea drepată, iar aceasta înscrie cu un şut plasat, lângă bara din dreapta. În minutul 38, jucătorii noştri trec în avantaj după o fază colectivă de atac, mingea trece pe la Cătălin ION, Amir JORZA, Ştefan BĂRBOIANU, Ion VASLUIAN care îl lansează în adâncime pe Sebastian VELCOTĂ, acesta pătrunde pe partea dreaptă şi îi pasează aceluiaşi Ndiaye MEDIOP care, de la aproximativ 22 m, şutează în vinclu. Presiunea rossonerilor la poarta adversă continuă, iar în minutul 42, Gakou ABOUBACAR speculează o greşeală a defensivei gazdelor, ducând scorul la 3 – 1, un scor mai apropiat de realitatea din teren. Gazdele nu renunţă la intenţiile ofensive, iar în minutul 44, reuşesc al doilea gol, prin Ionuţ GÎLCESCU, care a reluat în plasă centrarea trimisă de pe partea dreaptă, stabilind scorul pauzei.

Repriza a doua începe sub aceeaşi notă de dominare a oaspeţilor. Prima ocazie vine în minutul 51, prin Gakou ABOUBACAR care, după o lansare a lui Sebastian VELCOTĂ, ajunge singur cu portarul advers, dar în loc să şuteze direct a preferat un dribling în plus, fiind deposedat. Gazdele reuşesc să-şi creeze câteva ocazii de a marca, dar apărarea reşiţeană, coordonată de Ionuţ CIOINAC, rezistă. O nouă ocazie pentru jucătorii reşiţeni o notăm în minutul 53, când Ion VASLUIAN reia slab centrarea lui Valentin MUNTEANU. După o frumoasă acţiune pe partea dreaptă, Ndiaye MEDIOP are o nouă oportunitate de a marca în minutul 56. În minutul 61, acelaşi Ndiaye MEDIOP este lansat de Amir JORZA, ajungând singur cu portarul advers dar nu poate trimite pe lângă acesta. Şi gazdele au o ocazie mare, un minut mai târziu, dar Ionuţ GÎLCESCU, singur cu portarul nostru trage, de la aproximativ 15 m, mult pe lângă poartă.

spot_img

Antrenorul nostru, Dan ALEXA, face o primă schimbare în minutul 63, introducându-l pe Marian DRĂGHICEANU în locul lui Gakou ABOUBACAR. Patru minute mai târziu, după o accidentare a lui Sebastian VELCOTĂ, antrenorul reşiţean este nevoit să facă o a doua schimbare, introducându-l în teren pe Nicuşor FOTA. În minutul 68, după o lovitură liberă indirectă, Ionuţ CIOINAC trage puţin pe lângă stâlpul din dreapta porţii gazdelor. În minutul 77, antrenorul Dan ALEXA face o dublă schimbare, introducându-i pe Laurenţiu BREŞNENI şi Alexandru SIMA în locul lui Valentin MUNTEANU, respectiv Ion VASLUIAN. Jucătorii reşiţeni sunt tot mai prezenţi în careul gazdelor, iar în minutul 81, după  recuperare în jumătatea proprie, mingea este trimisă pe traseul Laurenţiu BRŞNENI, Amir JORZA care îl lansează pe partea stângă pe Alexandru SIMA, acesta îi pasează lui Marian DRĂGHICEANU care îl învinge pe portarul advers, cu un frumos şut din interiorul careului mare , aducând liniştea în cadrul echipei rossonere. În minutele de prelungire (90+2), Amir JORZA speculează o greşeală a gazdelor, stabilind scorul final: 2 – 5!

Un meci frumos, pe contre, câştigat de echipa mai bună: CSM Reşiţa!

Reşiţenii au început jocul în următoarea formulă: Sebastian MICU – Sergiu RIMOVECZ, Cătălin ION, Ştefan BĂRBOIANU – Ionuţ CIOINAC, Amir JORZA, Ion VASLUIAN (min. 77, Alexandru SIMA) – Valentin MUNTEANU (min. 77, Laurenţiu BREŞNENI) – Sebastian VELCOTĂ (min. 67, Nicuşor FOTA), Gakou ABOUBACAR (min. 63, Marian DRĂGHICEANU), Ndiaye MEDIOP. Pe bancă au luat loc şi: Cristian ZIMMERMANN, Iulian CIUBOTARU, Claudiu MATIŞ, Călin CRISTEA şi Andrei IANA.

 

La finalul meciului, Dan ALEXA, antrenorul rossonerilor, a declarat:

Un joc pe care puteam să-l închidem mai repede, dar iarăşi am ratat situaţii. Am întâlnit Gilortul Cărbuneşti, o echipă cu jucători care pot face diferenţa, o formaţie care este peste locul pe care îl ocupă în clasament. În continuare ratăm nepermis de mult, am primit şi două goluri care, cred eu, puteau fi foarte uşor evitate. Dar, una peste alta, e a opta victorie, echipa a arătat mult mai bine decât cu Lupacul. Pe lângă cele cinci goluri, cred că am mai ratat încă cinci ocazii mari, imense chiar. E un parcurs bun, dar trebuie să rămânem modeşti, pentru că a trecut abia un sfert din actualul campionat. Ne aşteaptă derbiul cu Pandurii, care este, din punctul meu de vedere, principala noastră contracandidată la locul I. Trebuie să tratăm jocul foarte serios. Îmi pare rău pentru accidentarea lui Velcotă, sper să nu fie ceva grav, deoarece e un jucător important pentru noi.”

Următorul meci al rossonerilor, un veritabil derby al seriei, în ultima etapă a turului, va fi pe teren propriu, în compania echipei Pandurii Lignitul Tg. Jiu. Partida este programată sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 15,00.

Miruna MIHANCEA

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei