fbpx
6 C
Reșița
duminică, 10 decembrie 23

Fotbaliștii reșițeni, pe primul loc cu două etape înainte de finalul sezonului regular!

În etapa a XVI-a, rossonerii au trecut de CSC Ghiroda și Giarmata Vii cu 4 – 0

În cadrul etapei a XVI-a, rossonerii au întâlnit în primul meci oficial al anului, pe terenul din Valea Domanului, echipa CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Înainte de acest meci, gazdele ocupau primul loc, cu 33 de puncte, în timp ce oaspeții erau pe ultimul loc al podiumului seriei, cu 30 de puncte.

Prima repriză s-a desfășurat sub semnul echilibrului, cu un plus pentru gazde. Oaspeții au acceptat dominarea rossonerilor, preferând cartea contraatacului. Gazdele nu au reușit să-și creeze ocazii clare de gol, nerăbdarea de a marca generând multe precipitări la ultima pasă, în fața porții adverse. Din păcate, după o accidentare a lui Laurențiu BREȘNENI, antrenorul Călin CHEREGI a fost nevoit să facă o primă modificare în minutul 28, introducându-l în teren pe Sebastian VELCOTĂ.

Pe fondul superiorității rossonerilor, la finalul reprizei oaspeții au șansa de a deschide scorul, doar paradele lui Cristian ZIMMERMANN împiedecând acest lucru.

Partea a doua a jocului a arătat o mai multă răbdare în jocul rossonerilor, care a și dat roade în minutul 48 când, la o pasă în adâncime a lui Cornel ARDEI, mingea este prelungită pe spate de către Alexandru DANE până la Vlad CHERA care a intrat în careu unde a fost faultat. Penalty-ul acordat a fost transformat cu siguranță, în minutul 49, de către Alexandru „Lele” DANE.

Golul marcat a însemnat și descătușarea jucătorilor rossoneri, care au pasat cu mai multă dezinvoltură și încredere. Oapeții au ieșit la joc, dar inițiativa a aparținut, în continuare, rossonerilor.

În minutul 58, antrenorul reșițean mai face două modificări: Remus TRANCĂ și Alexandru DANE sunt înlocuiți cu Robert PETRE, respectiv Aboubacar GAKOU.

Apărarea oaspeților a cedat, din nou, în minutul 75 când, după un aut executat de către Ștefan BĂRBOIANU de pe partea dreaptă, din zona careului mare, mingea ajunge la Aboubacar GAKOU în interiorul careului de 16 m, iar acestsa îi pasează înapoi lui Vlad CHERA care trimite pe sub portarul oaspete pentru un meritat 2 – 0.

Presiunea rossonerilor a continuat, iar în minutul 77, după o combinație între Aboubacar GAKOU și Vlad CHERA, extema reșițeană a pătruns în careul mare și a întors mingea pentru șutul lui Robert PETRE, de la aproximativ 15 m, și golul trei!

O ultimă modificare în echipa noastră se produce în minutul 81, Vlad CHERA lăsându-i locul lui Alfred MENSAH.

După numai un minut, Alfred MENSAH a recuperat o minge în jumătatea noastră și l-a lansat pe partea dreaptă pe Robert PETRE, iar mingea centrată în mijlocul careului de 16 m a fost reluată, fără preluare, de către Aboubacar GAKOU în plasa porții adverse, stabilind și scorul final al partidei.

Astfel, echipa reșițeană se menține pe primul în Seria 8 cu 36 de puncte, la un punct de Șoimii Lipova și la șase puncte de CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Reșițenii au abordat jocul în următoarea formulă: Cristian ZIMMERMANN – Ștefan BĂRBOIANU, Cornel ARDEI, Alin DUDEA, Sergiu RIMOVECZ – Laurențiu BREȘNENI (min. 28, Sebastian VELCOTĂ), Ionuț POPESCU, Remus TRANCĂ (min. 58, Robert PETRE) – Alexandru NEGRU, Alexandru DANE (min. 58, Aboubakar GAKOU), Vlad CHERA (min. 81, Alfred MENSAH).

Pe bancă au luat loc şi: Cătălin CĂPĂȚÂNĂ, Nicușor FOTA, Bogdan SZIJJ, Marian DRĂGHICEANU, Gabriel GOMBOȘ.

La finalul meciului Călin CHEREGI, antrenorul principal al rossonerilor, a declarat: „Cred că a fost o victorie meritată având în vedere modul cum au decurs ostilitățile. Mă așteptam și eram sigur că va fi un meci echilibrat, cu un adversar bun, cu jucători care au calitate. Vreau să-i felicit pe băieți pentru maniera cum au abordat meciul. Repriza a doua a fost una foarte bună făcută de noi. Săptămâna de dinaintea acestui meci am început-o foarte greu. Am avut niște probleme cu niște jucători, în sensul că am avut mulți accidentați. Dar, spre meritul tuturor, și aici aș vrea să felicit staff-ul medical și kinetoterapeutul, președintele, care au făcut tot ceea ce au putut pentru ca acești fotbaliști să fie recuperați. Una peste alta, o luăm de la capăt, deoarece mai avem două etape, iar apoi va începe play-off-ul. Vrem să atingem vârful de formă în play-off, deoarece acolo vor fi adevăratele finale. Le-am spus la pauză la jucători că vom avea oportunități în repriza a doua să înscriem și așa a și fost. Erau un pic agitați, i-am îndemnat la calm, deoarece eram sigur că vor veni și golurile”.

În penultima etapă a sezonului regular, cea cu nr. 17, rossonerii se vor deplasa la Periam, unde vor întâlni echipa locală Avântul. Meciul este programat vineri, 17 martie, ora 15,00.

Miruna MIHANCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei