18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

S-a stins din viață Petru Buzzi!

În această dimineață s-a stins din viață Petru Buzzi, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultura din Caraș Severin. Din primele informații, Petru Buzzi a decedat în jurul orei 05:00, la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean din Cluj.

Petru Buzzi, născut în Clopotiva, județul Hunedoara, a derulat o activitate importantă în domeniul jurnalismului la ziarele Flamura, Timpul și Sud-Vestul. Din anul 2004, acesta s-a aflat la conducerea Camerei de Comerț și Industrie a județului Caraș-Severin. Petru Buzzi a fost vice-președinte al Asociației Banatul fără frontiere și al Asociației Culturale ARS Proxima Reșița. Ca membru al mai multor asociații și fundații a avut o implicare deosebită în viața socială și culturală a comunității, o bună colaborare cu instituțiile și organismele neguvernamentale locale și regionale pentru dezvoltarea economică și socială a județului.

spot_img

În anul 2015, Petru Buzzi a primit titlul de cetățean de onoare al județului Caraș-Severin, distincție care i-a fost înmânată de președintele forului județean din acea vreme, Sorin Frunzăverde, cel care a prezentat la momentul respectiv și o scurtă biografie a celui alintat de prieteni „Peruti”: „S-a născut la Clopotiva demult, foarte demult, a învățat la Oțelu Roșu, școala generală și liceul și după aceea a intrat, în condițiile în care nu se intra foarte ușor atunci, la singura Facultate de Jurnalistică din România, pe care o termină în 1981, când vine și lucrează la Flamura. Petru Buzzi a lucrat la ziarul Timpul, practic până în 93, din 93 până în 2004 a fost director al noului ziar Timpul, a condus Sud-Vestul și a mai avut câte o scurtă perioadă nostalgia când a mai scos săptămânalul Flamura. Din 2004 este președinte al Camerei de Comerț și Industrie. Sigur că asta la detașat de viața jurnalistică, dar reușește să facă față acolo cu o echipă redusă numeric, trăind practic din finanțări europene. Face față în condițiile în care această instituție, nu numai în Caraș-Severin, ci în toate județele mici ale României, traversează o perioadă foarte grea”.

Petru Buzzi își va dormi somnul de veci în localitatea natală, Clopotiva din județul Hunedoara. Nu se cunosc până acum detalii legate de ziua și ora la care vor fi organizate funeraliile celui care a fost Petru Buzzi.

Redacția Reper 24 transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. Dumnezeu sa te odihneasca in pace !!!! Nu te-am văzut de f multi ani dar am fost vecini și prieteni de familie in tinerețe. Drum lin printre stele. Va imbratisez și va doresc sa fiți tari Sanda, Alex și Robert. Marusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei