Ministerul Educației a virat către fiecare inspectorat școlar județean sumele aferente plății burselor școlare, ceea ce permite respectarea, la nivel local, a termenului stabilit pentru plata către beneficiari, respectiv 15 noiembrie. Sumele corespund necesarului solicitat de inspectoratele școlare județene pentru plata burselor pe lunile septembrie și octombrie 2023.
După data de 15 noiembrie, termenul-limită pentru plata burselor pe lunile septembrie și octombrie 2023, Ministerul Educației va solicita inspectoratelor școlare județene situația plăților, pentru a identifica, dacă este cazul, eventualele disfuncționalități, astfel încât acestea să fie remediate în cel mai scurt timp. Ministerul Educației virează, prin intermediul inspectoratele școlare, către unitățile de învățământ, bani pentru 1.289.994 de burse, fiind o premieră pentru țara noastră.
Punerea în aplicare a prevederilor Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023 a condus la majorarea cuantumului burselor școlare după cum urmează:
– bursa de merit: de la 200 de lei/lună la 450 de lei/lună;
– bursa socială: de la 200 de lei/lună la 300 de lei/lună;


– bursa tehnologică: de la 200 de lei/lună la 300 de lei/lună.
Sursă foto: DailyBusiness
Dan AGACHE
”Ministerul Educației virează … burse, fiind o premieră pentru țara noastră … majorarea cuantumului burselor școlare”
–
A condus la majorarea profiturilor bancare prin comisioane aplicate pe carduri la operațiuni, sume ciordite din drepturile copiilor (banca Transilvania spre exemplu, nu ING), irelevantă fiind suma ci fapta (ciordeala organizată).
La 1.289.994 de burse e ceva sumă și 0,5% comison, nu?
Iaca, vreo 2.000.000 lei, la o medie de 300 lei bursă /copil, lunar.
P.S.
Adică 666 de zeci (2.000.000 /300 = 6666), burse către bănci.
Coincidență?
Si nu facem nimic pentru asta? Si eu sunt revoltata ca, desoi bursele fac parte din veniturile care nu sunt supiuse executarii silite, Banca T ia comision la fiecare tranzactie din banii copilului!!!
Oare e legal?