fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

„Să se pună la masă și să găsească o soluție echilibrată”! Apel al deputatului Hurduzeu către conducerea CJ Caraș-Severin

Consilierii județeni cărășeni se chinuie de câteva săptămâni bune să ajungă la o înțelegere cu privire la modul de repartizare către primăriile din județ a celor 33 de milioane de lei reprezentând cota de 6% din impozitul pe venit. Fără să reușească. Motiv care l-a îndemnat pe președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu, să transmit un apel către actuala conducere a Consiliului Județean Caraș-Severin.

Fac un apel la toți cei care decid în acest moment în Consiliul Județean, să rezolve cât mai repede problema bugetelor unităților administrativ-teritoriale. S-a întârziat prea mult. Cred că este nevoie în primul rând de înțelepciune, de lăsat la o parte orgoliile, răzbunările, pentru că am văzut că au avut loc și astfel de lucruri, pentru că în gândirea președintelui Consiliului Județean pentru că un primar a fost mai vocal s-a gândit să se răzbune pe el și îi taie din banii alocați. Nu aceasta este un mod corect și legal de împărțire a banilor către unitățile administrativ-teritoriale.

Fac un apel la conducerea CJ Caraș-Severin să rezolve cât mai repede această problemă. Nu este problema consilierilor PSD, PRO România, PMP că unii consilieri PNL sunt fie în conflict de interese, fie într-o stare de incompatibilitate. Este pur problema lor. Tocmai din acest motiv fac acest apel ca într-un termen cât mai scurt să se pună la masă și să găsească o soluție normală și echilibrată astfel încât repartizările alocate UAT-urilor din județ să fie cât mai repede aprobate”, a precizat fostul președinte al CJ Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu, prezent la Reșița, cu ocazia învestirii în funcție a noul prefect al județului, Ioan Dragomir.

Citește si:  Dragomir, Gâfu și Muntean, noua echipă de conducere a Prefecturii Caraș-Severin

Pe de altă parte, președintele forului județean, Romeo Dunca a ieșit și el public cu o declarație în cadrul căreia a ținut să explice punctul său de vedere și de ce nu a fost încă aprobată repartizarea banilor către primăriile cărășene. Conform lui Dunca, faptul că nu s-a ajuns la o înțelegere poate fi imputat doar consilierilor PSD, PRO România și PMP.

Eu sincer cred că acest război pe persoană fizică a celor a celor trei care dau lumină opoziției, e de fapt un concurs de a obține voturi de pe la primării în competițiile viitoare de pe la partidele lor. Cât despre grija lor față de cetățeni, am văzut în mandatul trecut…”, a precizat Romeo Dunca. Întrega explicație a acestui cu privire la votul din CJ poate fi citită aici.

Citește si:  Fără compromisuri în Consiliul Județean! Primăriile mai au de așteptat până își primesc banii

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei