fbpx
3.7 C
Reșița
joi, 07 decembrie 23

Sanatoriul de la Marila, evacuat după prăbușirea unui corp de acoperiș!

Lăsat de mai bine de 30 de ani într-un proces de degradare continuă, sanatoriul de la Marila, anexă a Spitalului Orășenesc din Oravița a intrat în atenția Consiliului Județean acum câteva luni, când s-a obținut o finanțare prin CNI pentru reabilitarea acestuia.

Până la începerea lucrărilor de consolidare și modernizare, sanatoriul se distruge din cauza lipsei lucrărilor de întreținere, a ploilor și a vechimii. În această dimineață o parte din acoperișul aripii nefuncționale a clădirii s-a prăbușit, punând în pericol pe deoparte pacienții, personalul dar și eventualii trecători prin zonă.

A fost convocat Comitetul orășenesc pentru situații de urgență și s-a decis evacuarea tuturor pacienților:

„E vorba de aproximativ 50 de pacienți internați, dar și de personalul medical și auxiliar al acestei unități medicale“, a declarat pentru Reper24, Mircea Popescu, directorul spitalului din Oravița.

Aceștia vor fi mutați în anexa folosită până mai zilele trecute pentru pacienții COVID. O parte din acoperiș, datorită faptului că a fost deteriorat, a picat și continuă să cadă. Din acest motiv, am întrunit consiliul de situații de urgență și am hotărât să mutăm pacienții de la Marila, jos la spital pentru a nu exista niciun risc“, a complet managerul spitalului  orășenesc, care a afirmat că nu cunoaște stadiul proiectului depus la CNI.

Așa cum știți, există deja un proiect depus la Compania Națională de Investiții. Eu nu cunosc cu exactitate situatia proiectului, dar  am înțeles că Marila va intra într-un amplu proces în renovare“, a mai afirmat Popescu.

Dan AGACHE

5 COMENTARII

 1. Pică spitalul cu tot cu bolnavi, dar primarul investește în piste de biciclete, microbuze electrice, camere de supraveghere a orașului și 6 stații de încărcare a mașinilor electrice.
  Atât poate el ca edil … n-ai ce să-i ceri.

  • @csm: Nu primarul trebuie sa faca spitale, ci statul. Sanatoriul este al statului roman.
   De azi inainte si primarul acesta e zeul meu. :)))

 2. După cum am tot postat multe imagini horror care se văd cu ochii liberi acolo în zona Cimitirului central 7, chiar în buricul târgului,nimănui de la conducerea primăriei Reșița nu le pasă! De ce doar când se întâmplă o tragedie se pot lua masuri??? În cazul de față se vor lua??? Greu de crezut!Domnul primar promite în stânga și-n dreapta, însă doar ce îl avantajează in mod personal el realizează.Nu știu de ce nu permite audiențe cu cetățenii orașului Reșița care au atâtea de spus, nu pe internet unde nici că -i pasă! … Nici măcar nu mai răspunde și pe această rețea de socializare!!! Cum comentați, bănățeni? Susținătorii domnului primar să stea în banca lor, comentariile acestora sunt zeroooo!!!

  • @Adriana Rusu: Ca sustin sau nu, ce treaba are sanatoriul Marila cu primaria Resita? :))
   Cat despre cimitir, ati trimis e-mail la primarie? Ati cerut nr de inregistrare? Primarul nu e obligat sa raspunda nici pe reper 24, nici pe fb sau pe vreo alta retea de social media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei