fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Senatorul Mocioalcă atenționează: Adâncirea Canalului Bâstroe, un dezastru ecologic!

PSD cere autorităților de la Kiev să reia colaborarea bilaterală onestă și să oprească imediat dragarea de mare adâncime pe Canalul Bâstroe.

Senatorul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, este de părere că lucrările sunt un dezastru ecologic: „Adâncirea Canalului, până la 8-10 metri, pentru a face posibilă navigația navelor de mare capacitate, modifică dramatic debitul și circulația apei, cu efecte fatale asupra biodiversității Deltei Dunării”.

Mocioalcă amintește că România s-a dovedit un vecin și un partener onest pentru Ucraina, dar și un aliat pe care se poate bizui și tocmai de aceea țara, aflată în plin război, este datoare să protejeze această relație bilaterală.

„România a primit milioane de refugiați ucraineni, le-a asigurat casă, masă, locuri de muncă pentru adulți și școală pentru copii. A facilitat exportul grânelor ucrainene, cu mari eforturi și costuri considerabile. A asigurat sprijin internațional și suport în toate modurile posibile pentru ca Ucraina să reziste în fața invaziei rusești”, subliniază senatorul.

PSD a tras un semnal de alarmă încă de săptămâna trecută, prin ministrul Transporturilor și Infrastructurii, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

Mai mult, social-democrații au cerut, în mod oficial, Comisiei Europene, prin europarlamentarul Victor Negrescu, „să se pronunțe asupra acțiunii unilaterale a Ucrainei, care ignoră convențiile și acordurile internaționale la care este parte”.

În completare, senatorul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, a mai subliniat: „În egală măsură, PSD solicită tuturor autorităților române să se manifeste cu convingere și fermitate pentru apărarea și protejarea patrimoniului de importanță universală al Deltei Dunării. Suntem cu toții datori să prevenim producerea unei catastrofe ireversibile și să transmitem intactă generațiilor viitoare moștenirea unică a miracolului naturii de la gurile Dunării!”.

 

Lorena POENARU

2 COMENTARII

  1. Îngrijorarea senatorului cu privire la „dezastrul ecologic” se poate citi în privirea și în fălcile acestuia.

    Atât sunt guvernanții noștri de „îngrijorați”, încât trag „salame de alarmă” pe facebook și prin presă.
    În realitate stau și se gândesc cum să-și mai mărească salariile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei