22.7 C
Reșița
vineri, 30 septembrie 22

Școlile și grădinițele decid singure când renunță la online

Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației a făcut o serie de precizări, în cadrul unei conferințe de presă, cu privire la funcționarea unităților de învățământ preuniversitar.

Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administrație al unității de învățământ, cu informarea Inspectoratelor Școlare Județene.

În acest sens, începând din 24 noiembrie, Ministerul Educației publică zilnic, pe site, rata de incidență pentru fiecare localitate în parte. Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5.338/2021, cu modificările și completările ulterioare. Trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni.

spot_img

Ziua de vineri a rămas ca zi de referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3‰.

Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în școli și grădinițe”,  a afirmat Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației.

În Caraș-Severin sunt raportate de către DSP doar 14 localități în care incidența infectărilor este mai mare de 3 la mia de locuitori: Mehadica, Naidăș, Lăpușnicel, Bolvașnița, Copăcele, Doclin, Fârliug, Brebu, Ocna de Fier, Păltiniș, Gârnic, Ezeriș, Ciuchici și Târnova.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei