fbpx
29.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Se înăsprește legea pentru șoferii beți sau drogați

Președintele României, Klaus Iohannis a semnat la sfârșitul lunii trecute, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri și alte substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Legea, inițiată de senatorul Robert Cazanciuc, adoptată pe 14 mai de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, propune pedepse de până la 25 de ani de închisoare pentru furnizarea de substanțe psihoactive, cu consecința decesului unei persoane.

Actul prevede, de asemenea, sancțiuni sporite pentru operațiuni ilegale cu astfel de substanțe, îndemnul la consum sau finanțarea traficului și consumului de droguri. Astfel, se instituie circumstanțe agravante pentru furnizarea de droguri minorilor și pentru facilitarea consumului în diverse locații.

Proprietarii, chiriașii sau administratorii de clădiri folosite pentru consumul de droguri riscă până la 5 ani de închisoare. De asemenea, propunerea prevede majorarea cu o treime a pedepselor în cazul traficanților care operează în locuri sensibile, precum spitale, școli sau penitenciare.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei